στους 1.000 θα αποφασίσουν οι μ@λ@κ.ς τι θα κάνουν;

Αρθρογραφία 26 Ιουλίου 2014

Ξεπέρασαν τους 950 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, μετά και την ανάσυρση σήμερα τουλάχιστον 76 σορών από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας, αφού τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη εκεχειρία,

Τουλάχιστον 76 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης έχει ήδη ξεπεράσει τους 950 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Περίπου 6.000 είναι οι τραυματίες στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.
getImage.do 22OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Ένας εθελοντής της παλαιστινιακής Ερυρθάς Ημισελήνου σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση που δέχτηκαν δύο ασθενοφόρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Μπέιτ Χανούν, αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η διεθνής επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, επισημαίνοντας ότι τα ασθενοφόρα έφεραν εμφανώς το έμβλημα της οργάνωσης.

Οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να συγκεντρώσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα στη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ κάποιοι Παλαιστίνιοι οι οποίοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους επιχειρούν να επιστρέψουν σε αυτά αλλά τα περισσότερα έχουν καταστραφεί.αρχείο λήψης

Σύνοδος για τη Γάζα

Στο μεταξύ ξεκίνησε στο Παρίσι η διεθνής σύνοδος για τη Μέση Ανατολή, στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία και το Κατάρ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στόχος της συνόδου είναι «η προσπάθεια επίτευξης μίας εκεχειρίας διαρκείας στη Γάζα», όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Τουρκία και το Κατάρ είναι δύο χώρες που διατηρούν καλές σχέσεις με τη Χαμάς.

Το παρόν στη συνάντηση αυτή θα δώσει και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Σε αυτή τη φάση ωστόσο δεν πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Χαμάς ή της Παλαιστινιακής Αρχής.

Προβλήθηκε 878 φορές

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.