Συνάντηση για το ζήτημα των Συρίων του Ασυρμάτου

Στα πέριξ 13 Ιανουαρίου 2015

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου μεταξύ της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστου Καπάταη και της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, με τον κ. Άγγελο Συρίγο, Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, συζητήθηκε το ζήτημα του ασύλου και της διαμονής των Σύριων προσφύγων πολέμου που βρίσκονται στον Ασύρματο από τις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων για την προώθηση των αιτημάτωντων προσφύγων για απόδοση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά και ασθενείς). Επίσης, τέθηκε το σημαντικό πρόβλημα της χρονοβόρας διαδικασίας για την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες και ζητήθηκε η επίσπευσή της.

 

Τέλος, ζητήθηκε να αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία την μέριμνα και ευθύνη για τη διαμονή και τη διαβίωσή τους κατά το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την απόδοση ασύλου καθώς μέχρι σήμερα τη φροντίδα τους, την καθημερινή σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το ρουχισμό κ.λπ. έχουν αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Δημητρίου, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων και συλλογικότητες αλληλέγγυων πολιτών του Δήμου Αγ. Δημητρίου, αλλά και άλλων περιοχών.

Προβλήθηκε 584 φορές

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Ο 23χρονος οδηγός ταξί φαίνεται ότι προσπάθησε να κάνει προσπέραση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο, στο πίσω μέρος του οποίου βρισκόταν η άτυχη γυναίκα

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Είχαν συγκρουστεί με άλλη μηχανή πριν σκοτωθούν - Η σοκαριστική περιγραφή για την διπλή τραγωδία στην άσφαλτο

Ακόμη μία τραγωδία γράφτηκε στην άσφαλτο το βράδυ της Τρίτης (3/6/25) με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, σε τροχαίο με μηχανή στη λεωφόρο Ποσειδώνος.