Υπουργείο Εργασίας: Ιδιώτες στην ασφάλιση, η μόνη ρεαλιστική λύση...

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 11 Νοεμβρίου 2013

Την παραίτηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση προαναγγέλλει το υπουργείο μέσω...ημερίδας...

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον η κυβέρνηση στους... σχεδιασμούς της για την παραίτηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση.

Το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί την Πέμπτη ημερίδα με τον.. εύγλωττο τίτλο «Απασχόληση και Ασφάλιση: Συνεργασία Ιδιωτικού και Δημόσιου Φορέα η μόνη ρεαλιστική πρόταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην εισήγησή του θα προτείνει την δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο κ. Σπυρόπουλος θα προτείνει οι παροχές σύνταξης και υγείας να "πετσοκοπούν" ώστε να είναι ανάλογες των δημοσιονομικών αντοχών ενώ θα αναπτυχθούν θεσμοί λειτουργικής υποστήριξης των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης. Προτείνεται η δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων Μισθωτών που θα περιλαμβάνει Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο τομέα και Ιδιωτικό και τέλος το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων...


left.gr

Προβλήθηκε 693 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.