22 Δεκεμβρίου 1894.

 

Καταδικάζεται για προδοσία ο Γάλλος αξιωματικός, εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Ντρέιφους, με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στους Γερμανούς.

 

Την καταδίκη του, που έγινε με αμφίβολης εγκυρότητας στοιχεία ακολούθησε εξορία του στο νησί του Διαβόλου.

 

Η καταδίκη του δίχασε πολιτικά τη Γαλλία για μια ολόκληρη δεκαετία.

 

Έχει μείνει στην ιστορία πλέον το περίφημο «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά ενώ «Υπόθεση Ντρέιφους» χαρακτηρίζειπλέον κάθε δικαστική πλάνη.

 

Ο Ντρέιφους τελικά έλαβε χάρη από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμίλ Λουμπέ, δέκα χρόνια μετά την καταδίκη του.

Προβλήθηκε 448 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 03.05.2025

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.