Χρυσαυγίτες κατέβασαν πανό για τον Φύσσα

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 25 Ιανουαρίου 2014

Εμφάνιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα 80 νεοναζιστών κατέστρεψε νωρίτερα το πρωί το πανό που ήταν αναρτημένο στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και επιτέθηκε στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης «Ρεσάλτο».

 

Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια να εισβάλλουν στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, προκάλεσαν ζημιές, πετώντας πέτρες και σπάζοντας τζάμια. Οι φασίστες καταστρέψαν και το μνημείο του Παύλου Φύσσα. Αντιφασιστική συγκέντρωση στη 13:30 στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι έχει καλεστεί από τοπικές συλλογικότητες σαν απάντηση στην δράση μίσους των νεοναζί.

 

Σύμφωνα με την Εφ. των Συντακτών, γύρω στις 10:45, περίπου 100 Χρυσαυγίτες, φορώντας στρατιωτικές παραλλαγές και με στρατιωτικό βηματισμό, παρήλασαν στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

 

Αφού χωρίστηκαν οι μισοί στο ένα πεζοδρόμιο και οι άλλοι μισοί στο άλλο, ορισμένοι από αυτούς βγήκαν από την παράταξη και πήγαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα όπου κατέβασαν πανό που είχε αναρτηθεί προς τιμήν του αντιφασίστα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από αυτούς φέρανε ασπίδες ενώ ακούστηκαν κάποια συνθήματα για τους «εθνικιστές αγωνιστές».

 

Στη συνέχεια κατέβηκαν την οδό Παναγή Τσαλδάρη όπου και χωρίστηκαν στα δύο στην οδό Σαλαμίνος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Χρυσαυγίτες μοίρασαν κάποια φυλλάδια, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και μικρά παιδιά.

Προβλήθηκε 814 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.