Ο Δήμος Ηλιούπολης άμεσα απάντησε σε επιστολή Δημότη.  Μπράβο στο Γραφείο Τύπου.

Να απαντούσαμε έτσι άμεσα και σε άλλα θέματα....

 

Απάντηση στην επιστολή της κας Ανδριάννας Γκλιάτη

 

η επιστολή εδώ



Η Δημοτική αρχή στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα, με δραματική μείωση της χρηματοδότησης και του προσωπικού, καταβάλει άοκνες προσπάθειες στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης, των ευκαιριών στα πλαίσια του νόμου.


Τις αρχές αυτές τηρεί και στη Διοίκηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Έχοντας προτάξει την κοινωνική πολιτική, στηρίζει κατά προτεραιότητα τις ευάλωτες ομάδες.


Ειδικότερα, για την εξασφάλιση αντικειμενικής και δίκαιης διαδικασίας εγγραφής νηπίων και βρεφών στους Σταθμούς τηρεί απαρέγκλιτα τον πρότυπο κανονισμό των Παιδικών Σταθμών και επιπλέον έχει καθιερώσει με αποφάσεις του Δ.Σ. του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. και του Δημοτικού Συμβουλίου σύστημα μοριοδότησης αποκλειστικά με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια όπως το εισόδημα, η εντοπιότητα, η κατάσταση της οικογένειας (μονογονεϊκές, χηρεία, αναπηρία, ανίατες ασθένειες, αριθμός ανηλίκων τέκνων), καταβολή ενοικίου, δανείου, γονέας φοιτητής, στρατιώτης κ.α.


Επίσης καθιέρωσε την απαλλαγή από τα τροφεία των οικογενειών που έχουν εισόδημα έως 22.000 ?, με αποτέλεσμα άνω του 50% των παιδιών να φιλοξενούνται δωρεάν.


Παράλληλα με τις εγγραφές μέσω Δήμου, δίνεται η δυνατότητα απορρόφησης παιδιών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για φορείς / δομές και ωφελούμενες μητέρες», με κριτήριο επίσης τη στήριξη ευάλωτων ομάδων.


Ο Δήμος επέλεξε την ένταξή του στο πρόγραμμα αυτό, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλες ομάδες (άνεργες μητέρες, ιδιωτικός τομέας εργασίας ) να εντάξουν τα παιδιά τους στους Σταθμούς.


Τα κριτήρια και στις δύο περιπτώσεις είναι σύμφωνα με τις αξίες που υπηρετεί η Δημοτική Αρχή και επιπροσθέτως ικανοποιήθηκαν (εξυπηρετήθηκαν ) δημότες της Ηλιούπολης αφού οι μεν εγγραφές μέσω δήμου είναι περισσότερες και αποκλειστικά δημότες ή κάτοικοι Ηλιούπολης, οι δε εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ είναι επίσης δημότες Ηλιούπολης από εξακριβωμένα στοιχεία τουλάχιστον το 90% αν όχι το 100%.


Τα στοιχεία με αριθμούς: 
-Μέσω Δήμου εντάχθηκαν 315 παιδιά. (232 επανεγγραφές και 83 νέες εγγραφές) -Μέσω ΕΣΠΑ εντάχθηκαν 217 παιδιά.


Επειδή πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση ο Δήμος έδωσε σε λειτουργία τον υπερσύγχρονο Σταθμό της οδού Αγαμέμνονος και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανέγερσης του νέου Σταθμού στην οδό Ειρήνης και Αριστογείτονος. Όλοι οι υφιστάμενοι Σταθμοί είναι υψηλού επιπέδου, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και διαθέτουν άριστη τεχνική υποδομή και ανθρώπινο εκπαιδευτικό και βοηθητικό δυναμικό.


Όσον αφορά την προσωπική επίθεση κατά του Δημάρχου θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα φόρτισης και εκνευρισμού και δεν εκφράζουν την προσωπικότητα της αρθρογράφου.


Υ.Γ. Τα στοιχεία τίθενται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

10/10/2014

Προβλήθηκε 1172 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.