Απόψεις


Ένα μεγάλο έργο (του Γιώργου Μπαλτά)

Πολύς λόγος γίνεται για «μεγάλα έργα» για τα οποία κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι γεννημένοι «προς τούτοις» !Προχθές περπατούσα μπροστά στην είσοδο του 5ου Λυκείου , στο παράδρομο της Βουλιαγμένης στον αριθμό 521

Αυτοδιοίκηση και οι πολιτικές «Λιτότητας και Επιτροπείας» (Γιάννης Τόλιος)

Οι επερχόμενες Αυτοδικητικές εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές), φέρνουν το επίκεντρο τόσο τα προβλήματα των Δήμων και Περιφερειών, όσο τα γενικότερα προβλήματα της χώρας, μαζί και τις πολιτικές της «Κεντρικής Διοίκησης» (κυβέρνησης).

Το κάψιμο των βιβλίων (του Δημήτρη Καμπουράκη - Μια σταγόνα ιστορίας)

Οι φρικτές ναζιστικές τελετές στις οποίες καίγονταν χιλιάδες τόμοι βιβλίων. Το προσκλητήριο των συγγραφέων, τα εμβατήρια, οι πολίτες που κατέβαζαν τις βιβλιοθήκες τους στις πλατείες με τις φωτιές. Οι αντίστοιχες φτωχές τελετές του Μεταξά και στην Ελλάδα.

Τώρα διορίζουν παντού με «ρήτρα αποζημίωσης» - (Του Χρήστου Ν. Κώνστα)

«Εσύ που θέλεις να τακτοποιηθείς;». Η ερώτηση είναι ευθεία, ειλικρινής και χωρίς περιστροφές. Το παιχνίδι τώρα παίζεται στον λεγόμενο «ευρύτερο δημόσιο τομέα», δηλαδή σε εταιρείες και οργανισμούς που ελέγχει το Δημόσιο, δηλαδή ελέγχονται από το κομματικό κράτος.

Επιδόματα δουλείας και αναξιοπρέπειας (Του Τάσου Ι. Αβραντίνη)

Η κυβέρνηση της Αριστεράς προκειμένου να μετριάσει την έκταση της επερχόμενης εκλογικής ήττας της μοιράζει αφειδώς επιδόματα. Τα χρήματα προέρχονται από την υπερφορολόγηση της ολοένα και περισσότερο συρρικνούμενης παραγωγικής οικονομίας.

Μέσα στο μπούνκερ, λάμπει ο ήλιος (του Στάθη)

Ο κ. Ρέγκλινγκ αποκλείει την επαναδιαπραγμάτευση των υψηλών πλεονασμάτων. Δηλαδή όταν μόλις πριν από δύο μήνες ο Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι αυτή η επαναδιαπραγμάτευση είναι στα σκαριά, πάλι ψέματα έλεγε; Θα λιποθυμήσω.

Αθωώνει Μακεδονικό, Δούρου, και τΆ αυριανά της εγκλήματα (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Το ένα παραμύθι είναι ότι η επιτροπή που εκπόνησε τον προτεινόμενο ποινικό κώδικα είναι ανεξάρτητη. Το δεύτερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις προτεινόμενες αλλαγές, που ρίχνουν εγκληματίες στα μαλακά. Γιατί οι αλλαγές, εντελώς συμπτωματικά, ευνοούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς και στελέχη του, και τώρα και αν πάψει να είναι εξουσία.

Καββαδίες, Κυρίτσηδες, Πολάκηδες, Παπαγγελόπουλοι - Τσιρίδες σε βυθιζόμενο σκάφος (του Δημήτρη Καμπουράκη)

Εγώ την Αννέτα Καββαδία την καταλαβαίνω. Είναι όντως αντιαισθητική η παρουσία της κυρίας Μεγαλοϊκονόμου στα κανάλια, με τα σαχλά ποιηματάκια της και τις πολιτικοπροσωπικές ασυναρτησίες που εκστομίζει. Αλλά και την Θοδώρα καταλαβαίνω που βγήκε έξαλλη από τον αίθουσα φωνάζοντας πως θα δώσει την έδρα της στον Καλλιάνο.