Αρθρογραφία


Κοντέινερ: η φτηνιάρικη «προσωρινή» λύση μονιμοποιείται (της Τούλας Πάντου)

Διαβάζουμε στο άρθρο της 22/6/2020 , του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πόλης μας: Συγκεκριμένα για την πόλη της Ηλιούπολης η πρόταση που εισηγείται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει ως εξής...

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της Άλκη Ζέη (του Παναγιώτη Δριμυλή)

Ο δικός μας μικρός περίπατος, λέει για μελλοντική πεζοδρομηση και δημιουργία ποδηλατοδρομου στη Λ. Ειρήνης, έναν από τους κεντρικοτερους δρόμους της πόλης.

Γιατί, λοιπόν νομίζετε πως πρέπει να μας εξουσιάζετε, χαλασοχώρηδες, πολιτικατζήδες, «κρουνοχυτροληρραίοι»; (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Εσάς, που ανήκετε στην ολιγαρχική παράταξη», είπε, «σας συμβουλεύω να καταλάβετε ποιοι είστε — και θα καταλάβετε καλύτερα, αν καθίσετε να σκεφτείτε τί είναι που σας κάνει τόσο υπεροπτικούς, ώστε να θέλετε να μας εξουσιάζετε.»

Οι διακονιάρηδες των 20 εκατ. (Πάσχος Μανδραβέλης)

Η δημοσίευσις δεν είναι απλώς η ψυχή της δικαιοσύνης, κατά πως λέει το ρητό που αποδίδεται στον Ιάκωβο Μάγερ και έχει στην προμετωπίδα της η ΕΣΗΕΑ, αλλά το καλύτερο μέσο για την αποφυγή παρεξηγήσεων και το αποτελεσματικότερο φάρμακο για την συνωμοσιολογία.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ (Εγκώμιον) - του Νίκου Ι. Καραβέλου

Η χώρα μας, (πέραν των φρούτων, του ελαιολάδου, της θάλασσας ,του απέραντου γαλάζιου, των μεγάλων ιστορικών στιγμών ,αλλά και της ρουφιανιάς, της σαχλαμάρας, ου μην και της τεμπελιάς των άεργων πολιτικών της), φημίζεται ανέκαθεν για την τάση της να διορίζει Επιτροπές, εξωθεσμικές συνήθως, προς λύσιν παντός προβλήματος

ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (του Νίκου Ι . Καραβέλου)

Η παρούσα Κυβέρνηση, μας εξέπληξε ευχάριστα για μια ακόμη φορά! Με ειδικές ρυθμίσεις, πέραν των άλλων, ανέλαβε να ορίσει και οργανώσει εκ νέου, εν όψει της 'Πανδημίας", και τους οίκους ανοχής (κοιν. τα μπορντέλα).

Βαρύ το κόστος της καραντίνας για τους ηλικιωμένους

Στην αρχή ήταν η αδυναμία διεκπεραίωσης της καθημερινότητας (πληρωμές λογαριασμών, τροφοδοσία σπιτιού), ύστερα η αναστολή βασικών υποχρεώσεων έναντι της ζωής (αναβολή επισκέψεων σε γιατρούς) και στο τέλος, η βαθιά θλίψη από τη στέρηση των οικείων προσώπων. Με αυτή τη σειρά και με έναν αυξανόμενο φόβο, φαίνεται πως βίωσαν οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα τον εγκλεισμό στο σπίτι, εξαιτίας της απειλής του κορονοϊού.

ΝΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Τελικά, κατά το κοινώς λεγόμενο, είμαστε λαός απείθαρχος. Ναι απείθαρχος! Κι όποιος έχει αντίρρηση και την διατυπώνει, διαπράττει ποινικώς κολάσιμη πράξη. "Διασπορά ψευδών ειδήσεων". Αν η πράξη δεν συγκροτεί βαρύτερο αδίκημα.

8 Ιουνίου 1948 : Παράτολμη μάχη για πυρομαχικά και εφόδια. (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Στις 4 το πρωί της 8ης Ιούνη 1948, τμήμα ανταρτών του Αρχηγείου Αχαΐας-Ηλείας δύναμης δύο λόχων με διοικητές τους Δημήτρη Πετρόπουλο (Ζαχαριά) και Νικήτα Πολυκράτη και ο λόχος Πολιτοφυλακής με επικεφαλής τον Κώστα Μπασακίδη αντισυνταγματάρχη - διοικητή του Αρχηγείου και το Τάγμα Καμαρινού ...

Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υποκρισίας) - του Νίκου Ι. Καραβέλου

''Η πανδημία θα τελειώσει, όταν δεν θα υπάρχει ιός πουθενά στον κόσμο'' .Έτσι απεφάνθη ο Π.Ο.Υ! (Βλ. iefimerida 5-6-2020). Πολύ σωστά! Μόνο όταν πεθάνουν από γηρατειά (ή από κορωνοϊό) όλοι οι ιοί στον κόσμο!...

Το νομοσχέδιο του αναχρονισμού και της ''αντικανονικότητας'' στην Παιδεία. (του Φώτη Χρυσουλάκη)

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που άρον άρον και αγνοώντας κάθε είδους ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης και σε συνθήκες πανδημίας κατατίθεται:

Από την ελαστικότητα εργασίας στην ελαστικότητα της κοινωνίας (Χαρά Καφαντάρη)

Άρθρο της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας, αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα KONTRA (Κυριακή 31/05).