Απόψεις


Παιδεία: ένας απο τους πιο βασικούς πυλώνες στη χώρα μας! (του Ιωάννη Σακκά)

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του Έθνους μας είναι η παιδεία. Ο Ελληνικός λαός ως φωτοδότης του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού καλείται αυτή την περίοδο εντός μιας δριμύτατης οικονομικής κρίσης, που έφεραν οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις, να αντιμετωπίσει την αποδιάρθρωση της παιδείας ως συνέπεια απαίδευτων Κυβερνήσεων.

Ο Δήμαρχος  Ηλιούπολης «μας χρωστάει,  μας παίρνει και το βόδι»! (του Γιώργου Μπαλτά)

Τα τέλη καθαριότητας είναι ανταποδοτικά, οι πολίτες πληρώνουν το κόστος του Δήμου για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν. Εννοείται πως ο Δήμος διαχειρίζεται το κόστος της καθαριότητας κατά το συμφέρον των πολιτών υπακούοντας στον κανόνα «οι καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος».

Μας χρειάζεται ένα νέο (Πολακικό) Σύνταγμα (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Πολυκουβεντιάσαμε για τον Καψώσχα και όσο διαφωνούσαμε ποιος ήταν ο Πανούτσιο την δεκαετία του ΅20, ο Πολάκης ανήγγειλε στην Βουλή ότι την επόμενη τετραετία θα καταργήσουν την «Διαύγεια». Όχι παίζουμε.

Μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη στην Ελλάδα; (του Σακκά Ιωάννη)

Ζητούμενο όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και όλων των πολιτικών κομμάτων, κυρίως από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, έως και σήμερα αποτελεί η ανάπτυξη. Οι περισσότεροι πολιτικοί μιλούν για ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν πως το δικό τους πολιτικό πρόγραμμα θα καταφέρει να βγάλει από την κρίση και την ύφεση.

''Πραγματική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση από τον Κ. Μητσοτάκη'' (Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 83ης ΔΕΘ εξήγγειλε τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. Αυτό ασφαλώς δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη δέσμευσή μας για μείωση κατά 30% στα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και, στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η πρότασή μας για τη μεταφορά των πόρων που αποδίδει στους Δήμους.

Βάλτος από χυλό, ή το αντίστροφον… (του Στάθη)

Τώρα που η σοσιαλδημοκρατία στας Ευρώπας (παρΆ ημίν Κεντροαριστερά) ψυχομαχάει πληρώνοντας τις αμαρτίες της, ο Τσίπρας κάνει εν Ελλάδι (αλλά και εις την Εσπερία) ανοίγματα στα αποκαΐδια της.

Δηλώσεις φρονημάτων ζητά το υπουργείο Παιδείας (Τάσος Κωστόπουλος - Εφημερίδα των Συντακτών)

Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση με υπουργούς Παιδείας της Αριστεράς νΆ αποδεικνύεται αντιδραστικότερη από μια κυβέρνηση με υπουργό Παιδείας της Ν.Δ;

Μόρια όπως mors - mortis ο θάνατος... (του Στάθη)

Σημαντικές δηλώσεις για το μεταναστευτικό - προσφυγικό έκανε ο Δαλάι Λάμα. Σε αυτές κάλεσε τη Δύση να φέρεται ανθρώπινα στους ικέτες και ταυτοχρόνως κάλεσε τους ικέτες να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή τους.

Αυξανόμενες διώξεις Χριστιανών (του Σακκά Ιωάννη)

Ένα παθιασμένο μίσος κατά του Χριστιανισμού σαρώνει τον πλανήτη και πολύ λίγοι παγκόσμιοι ηγέτες υπήρξαν πρόθυμοι να βγουν μπροστά και να μιλήσουν ενάντια σε αυτές τις αυξανόμενες διώξεις των Χριστιανών.

Πρωτογενής τομέας: ένας βασικός παράγοντας οικονομικής ανασυγκρότησης του κράτους. (του Σακκά Ιωάννη)

Ένας βασικός παράγοντας οικονομικής ανασυγκρότησης ενός κράτους είναι ο Πρωτογενής τομέας παραγωγής που αποτελει τη βάση της οικονομίας. Τόσο ο τομέας της αγροτικής οικονομίας όσο και οι κλάδοι της φυτικής και ζωικής παραγωγής μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας!