Απόψεις


Σαούλ ο αθεόφοβος (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Τι θα γίνει ωρέ παλικάρια μΆ αυτόν τον Τσίπρα; Θα σταθεροποιηθεί επιτέλους σε μία μόνη μορφή και ουσία για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε ή θα μεταλλάσσεται διαρκώς σαν ιός που τον κυνηγούν τα αντιβιοτικά; Αγωνιά κι αυτή η άτιμη η ιστορία πως θα τον μνημονεύσει κάποτε...

Το κρατικό σκύλεμα του Πολυτεχνείου, καιρός να σταματήσει (Γ Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Την πρώτη χρονιά που το Πολυτεχνείο έγινε επίσημη γιορτή στα σχολεία μου σηκώθηκε η τρίχα και αντέδρασα. Όπως αντέδρασε και καθένας που είχε συνείδηση του σκυλέματος, της διαστρέβλωσης και της κρατικής γελοιοποίησης που επρόκειτο να γίνει σε μια εξέγερση δημοκρατική, αντιχουντική, φοιτητική, νεολαιϊστικη, υπερκομματική, ακαθοδήγητη.

Κομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με την εκκλησία (Τάκης Διαμαντόπουλος

Η πρόσφατη «συμφωνία» - ή όπως αλλιώς τη λένε τώρα τα μέρη, που συμμετείχαν στις σχετικές συζητήσεις – ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, κατέδειξε για μία ακόμη φορά το κυνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

¶ρης Δημοκίδης: ''Το καλύτερο σχόλιο για την Κατερίνα Εξερτζόγλου, που απΆ τα Βαμπίρ και τα θέατρα την έβαλαν να διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ''

Διορίστηκε γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και ¶λλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οι Τατσόπουλοι, οι Πανούτσοι (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Μερικοί παλιοί νεοδημοκράτες μου θυμίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους όταν ακούνε για αξιολόγηση. Είναι όλοι τους υπέρ της αξιολόγησης γενικώς, αλλά διαφωνούν πάντα με οποιοδήποτε μοντέλο αξιολόγησης γίνει απόπειρα να εφαρμοστεί...

Η χαμαιλέων κυρία Παπακώστα (Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Η κυρία Παπακώστα είναι κατά δήλωσή της δεξιά. Και η δεξιά δεν αστειεύεται με την αστυνομία και την ασφάλεια. Την έχει κορώνα της. Κατά συνέπεια, όταν η δεξιά υφυπουργός Ασφάλειας μάς λέει δήθεν αριστερές μπούρδες, κάτι δεν πάει καλά με τη δεξιά, με την κ Παπακώστα ή με τις αριστερές μπούρδες.

Το όμορφο είναι το ίδιο χρήσιμο με το χρήσιμο (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Είπα σήμερα να γράψω κάτι διαφορετικό. Καθότι η κρίση, η καθημερινή μιζέρια, τα οικονομικά στριμώγματα ανθρώπων και κράτους, η φαυλότητα της εξουσίας και η εξαχρείωση μέρους των πολιτών, μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε μια σημαντική παράμετρο της ποιότητας της ζωής μας.

Επιτέλους τάξη στους δρόμους - Ο Ρουβίκωνας συλλαμβάνει αστυνομικούς (Του Αντώνη Πανούτσου)

Στις 28 Αυγούστου του 2018 η Όλγα Γεροβασίλη αναλάμβανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την καλωσόριζε ανάρτηση του ηγέτη του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη «Δες την λυπάσαι την Όλγα, ρε Αλέξη ;». Το νόημα της ανάρτησης σύντομα θα γινόταν σαφές.

Ο φασισμός μάς αγαπάει...(του Στάθη)

Δεν είναι φάουλ του Μακρόν το ξέπλυμα του Πεταίν. Είναι πολιτική. Σχετίζεται με την περαιτέρω απίσχναση της αστικής δημοκρατίας καθώς και με την αναθεώρηση της Ιστορίας, έτσι ώστε η ακροδεξιά στροφή του συστήματος (και) με τη συνεπικουρία του ακροδεξιού αντισυστήματος, να βάλουν οριστικώς τους λαούς στη μέση...

Tο 1821 το κράτος ιδρύθηκε ως Ελληνορθόδοξο και όχι ως ουδέτερο...

Ξαφνικά τα φώτα άναψαν στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγη ώρα αργότερα, την Τρίτη το βράδυ, ανέβηκε τα σκαλοπάτια του γραφείου του πρωθυπουργού, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Ανορθόδοξα (του Στάθη)

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: η πλειονότης των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι. Όχι Ελληνορθόδοξοι (άλλωστε για την πούρα Ορθοδοξία ο εθνικισμός είναι αίρεση), αλλά Ορθόδοξοι. (Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες υπάρχουν αλλού και αφορούν κυρίως αλλοεθνείς).

Η μάνα του Κατσίφα, η μάνα του Ζακ και ο πρωθυπουργός (Του Σάκη Μουμτζή)

Έχουν περάσει τόσες ημέρες από τον φόνο του Κατσίφα και μόλις σήμερα παραδόθηκε η σωρός του στους οικείους του για να ταφεί. Η μητέρα του δήλωσε πως «ο Τσίπρας δεν έκανε τίποτα. Δεν μας βοήθησε πουθενά. Καθόλου. Δεν βρήκε να πει δύο λόγια».