Απόψεις


Kαταργήστε το άσυλο και κλείστε μας σε άσυλο... (Κώστας Κωνσταντινίδης)

Κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής, ευφυής και πραγματιστής, είπε τη μεγάλη ατάκα πως η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο φρενοκομείο, θέλοντας πιστεύω να εκφράσει το αλλοπρόσαλλο της συμπεριφοράς των Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν.

«Η Σούζαν Ίτον τα ‘θελε και τα ‘παθε» - Το συγκλονιστικό κείμενο της Έλενας Ακρίτα για την Αμερικανίδα βιολόγο

Για το βιασμό και την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας Βιολόγου, Σούζαν Ίτον, στην Κρήτη, από τον 27χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο της γράφει η Έλενα Ακρίτα.

«Οι ταχύτητες» απαιτούν μια νέας τάξης Respublica (του Πέτρου Μηλιαράκη)

Οι «πέντε ταχύτητες» για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο εξής Ένωσης) των ήδη 27 κρατών – μελών αφορούν πολιτικές μέχρι το έτος 2025. Έχουν δε ήδη εξαγγελθεί από το 2017 από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλώντ Γιουνκέρ.

Τι γίνεται με τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης (Από τον Χρήστο Μπαλάσκα)

Όπως έχω ξαναπεί τα περιπολικά της άμεσης δράσης είναι η ραχοκοκαλιά της υπηρεσίας. Με τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση της Α.Δ. βλέπουμε κοσμοσυρροή συναδέλφων προς την υπηρεσία. Βλέπουμε όμως ότι αυτή γίνεται μόνο προς την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Τους παίρνουν τους αστυνομικούς φρουρούς και αντιδρούν κιόλας! (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά καλό είναι να είναι η τελευταία. Που εκατοντάδες αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών προσώπων αντί στη φύλαξη πολιτών.

Τα απαραίτητα συστατικά για την κυβερνησιμότητα των δήμων (του Χάρη Κουγιουτζόπουλου)

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα της Απλής Αναλογικής όπως εφαρμόστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές νομοθετήθηκε πρόχειρα, στο πόδι και αγνοώντας την ελληνική πραγματικότητα και τις διοικητικές αρχές.

ΝΑΙ για την αστική υπόγεια σήραγγα της Ηλιούπολης, αλλά... (του Κώστα Σεφτελή)

Αυτοί που εξαπατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Ηλιουπολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο με ψέματα, πως το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής Ν. 4277/2014, δήθεν προβλέπει πως με την λειτουργία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ οι κεντρικοί δρόμοι της Ηλιούπολης, αυτόματα μετατρέπονται σε δρόμους τοπικής σημασίας και διαχείρισης...

Παρακαλώ κύριοι υπουργοί, να σηκώνετε το τηλέφωνο (Δημήτρης Καμπουράκης)

Ξέρω ότι το αφεντικό σας έβαλε πολλή δουλειά και ξαφνικά δεν σας φτάνει ο χρόνος για να πάτε ούτε μέχρι την τουαλέτα. Είστε και στην αρχή, έχετε να φτιάξετε γραφείο, να δείτε υπηρεσιακούς που περιμένουν ουρά για να ενημερώσουν και φορείς που απαιτούν συνάντηση αμέσως.

Ο ''ΣΤΑΒΛΟΣ'' - (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Δικαιολογημένη η πικρία του αγαπητού φίλου και σπουδαίου ελληνιστή, συγγραφέα και κινηματογραφιστή Πέδρο Ολάγια (Pedro Olalla), Ισπανού, μα τόσο Έλληνα, στον οποίο τόσα οφείλουμε, για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7/7/2019!

Το μετακλητό συγγενολόι έφυγε; Πόσα πήρε; Θα ξανάρθει; (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Έχω μια περιέργεια να δω τι θα γίνει με μια συνομοταξία χρυσοκάνθαρων του δημοσίου, που ροκανίζουν το εισόδημα των άλλων Ελλήνων. Μιλάω για τους περίπου 2.600 μετακλητούς ...

 Η ''ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ'' ΚΑΡΟΛΑ ΣΟΡΟΣ (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Καπετάνισσα είναι η γυναίκα που κυβερνά συνήθως δικό της πλοίο. Η λέξη ελληνική, προερχομένη από το βυζαντινό "κατεπάνω", φιλοτέχνησε τα πορτρέτα γυναικείων σπουδαίων θαλασσινών μορφών.

Τι να ψηφίσεις; Πρώτον, να φύγουν. Δεύτερον, να μην ξανάρθουν (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου, είτε από το οικογενειακό, είτε από το φιλικό είτε από το ευρύτερο, είτε άγνωστοι, μου θέτουν το ίδιο ερώτημα: Τι θα ψηφίσουμε; Η απάντηση δεν είναι απλή, γιατί δεν είναι μία.

«Ποιοι είσαστε εσείς του ΜέΡΑ25; Κανείς δεν σας γνωρίζει» (του Πάρι Μπουρλάκη)

Κι όμως μας ξέρεις. Είμαστε αυτοί που έχουμε μνήμη λίγο παραπάνω από ένα χρυσόψαρο και δεν ξεχνάμε το τι μας έχετε πει τα τόσα χρόνια που άρχισαν με την παραίτηση Καραμανλή.