Αίρεται από 1ης Μαΐου η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε ανακοινώσεις του για τη χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης καταργούνται έως 31 Οκτωβρίου, ωστόσο η διαδικασία θα επανεκτιμηθεί από 1ης Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις μάσκες προστασίας, μέχρι και τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους στους εσωτερικούς χώρους. Η υποχρεωτικότητα χρήση μάσκας αίρεται καθολικά την 1η Ιουνίου.

Σχετικά με τα self test στα σχολεία μετά το Πάσχα, από την 1η Μαΐου -ουσιαστικά τα μαθήματα ξεκινούν από τις 3 Μαΐου- οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς τη διενέργεια αυτών και θα δοθούν ειδικές οδηγίες πρωτοκόλλου σε περίπτωση επαφής με περιστατικό κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, από την 1η Ιουνίου θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση μη εμβολιασμένων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.  

Επιπλέον, από τις 15 Απριλίου αίρεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους.

Όσον αφορά τους εορτασμούς του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν με τα ήδη υπάρχοντα με τα μέτρα, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό. Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις.

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 478 φορές

Docline: ''24ωρη Παροχή Ιατρικής Περίθαλψης κατ΄οίκον''

Η Docline παρέχει υψηλές ιατρικές υπηρεσίες κατ΄ οίκον μέσα από ένα οργανωμένο και εξειδικευμένο ιατρικό δίκτυο. Το 24ώρο κέντρο μας σας παρέχει καθοδήγηση με ασφάλεια και ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση για την εξυπηρέτηση ή ακόμα και για τον προγραμματισμό ιατρικών πράξεων.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.