Είναι η πιο γνωστή από όλες τις μονές του Υμηττού και έχει ανακηρυχθεί Ιστορικός Κήπος της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαζί με το αισθητικό δάσος που την περιβάλλει αποτελεί έναν πρώτης τάξης προορισμό απόδρασης, ακόμα και καθημερινή.

Ο λόγος για την Μονή Καισαριανής.

Όταν κάνεις βόλτα στο πιο μακρύ βουνό της Αττικής επιβεβαιώνεσαι ότι η Αθήνα και γενικά η Αττική μπορούν και έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Μια βόλτα – όνειρο όλες τις εποχές του χρόνου.

Αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου, χτισμένη στο τέλος του 11ου μ.Χ. αιώνα, η Μονή της Καισαριανής βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, σε ειδυλλιακό περιβάλλον. Ενδιαφέρον έχει η τραπεζαρία του Μοναστηριού, με την εστία, τον χώρο αποθήκευσης τροφίμων και τον χώρο εστίασης των μοναχών.

Τον εσωτερικό περίβολο διασχίζει ένα μικρό μαρμάρινο αρδευτικό αυλάκι.

Το νερό της βροχής από την στέγη μέσω υδρορροής πέφτει στο αυλάκι, το οποίο διασχίζει παρτέρια και συνεχίζει την πορεία του έξω από τα τείχη της Μονής. Αφού γεμίσει η υπόγεια δεξαμενή, καταλήγει στα περιβόλια του Μοναστηριού.

Ακριβώς πάνω από το Μοναστήρι υπάρχουν πλατώματα για να καθίσεις, να ρεμβάσεις, να αφουγκραστείς τους ήχους της φύσης. Μερικά μέτρα μακριά από την αρχαία πηγή της Καλοπούλας, μια από τις τρεις ιερές πηγές του Υμηττού, είναι το αναψυκτήριο του δήμου Καισαριανής.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 251 φορές