Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων Ηλιούπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια κυβέρνησης και ιθυνόντων του Υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη, μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19 !!.

Ένα από τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κατάσταση σήμερα στο δημόσιο σύστημα υγείας-εν μέσω Πανδημίας- είναι η αποδυνάμωσή του .

Τα Νοσοκομεία αντί να ενισχύονται με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό μετατράπηκαν σε μονάδες μιας νόσου και οι μακροχρόνια ασθενείς δοκιμάζονται. Το υγειονομικό προσωπικό τσακίζεται, τα Κέντρα υγείας αποδεκατίζονται.

Οι χώροι δουλειάς εν μέσω πανδημίας και απανωτών νομοθετικών ρυθμίσεων αναδεικνύονται σε χώρους εκμετάλλευσης και σε ανεξέλεγκτες υγειονομικές βόμβες εξάπλωσης του κορονοϊού που ενισχύονται από τον συνεχιζόμενο συνωστισμό στα ΜΜΜ και από το μερικό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, χωρίς τα αναγκαία μέτρα, χωρίς τις προϋποθέσεις προστασίας που απαιτούν καιρό τώρα μαθητές , εκπαιδευτικοί, γονείς και επιστημονικοί φορείς.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα κανέναν δεν μπορεί να εντυπωσιάζει η κυνικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού όσον αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην πόλη μας που ανέστειλε σήμερα κάθε άλλη υγειονομική του λειτουργία και μετατρέπεται αποκλειστικά σε Κέντρο εμβολιασμού για Covid-19 !

Χτες, 12 Γενάρη, η  Υποδιευθύντρια κ. Ποντίκη, ενημέρωνε, ότι το K.Y ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως κέντρο εμβολιασμού περιμένοντας όπως δήλωσε με χαρακτηριστική αισιοδοξία, το αναγκαίο προσωπικό.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι το Κέντρο Υγείας ακύρωσε όλα τα ιατρικά ραντεβού που είχε στο σχεδιασμό του – εκτός από τα ορθοπεδικά – και αφαιρέθηκε από την λίστα των τηλεφωνικών ραντεβού του ΠΕΔΥ, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα!

Το Κέντρο Υγείας της πόλης μας μετατρέπεται , με απόφαση της Κυβέρνησης, σε κέντρο μιας νόσου, covid -19 και οι εναπομείναντες γιατροί του, καλούνται πλέον καθώς φαίνεται, να καλύψουν τις ανάγκες του εμβολιασμού μιας και η κυβέρνηση δεν σχεδίασε ποτέ τη στελέχωση των αντίστοιχων κέντρων που στήνει το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά στο γόνατο !!

Αυτό σημαίνει ότι για όποιον χρειαστεί, γιατρό και φάρμακο θα πρέπει να περιπλανηθεί στα εκτός του δημου Κ.Υ, ελπίζοντας να πετύχει έγκαιρα ραντεβού για να μην αναγκαστεί να χρυσοπληρώσει και πάλι τα ιδιωτικά ιατρεία.

Η Κυβέρνηση ακάθεκτη ,με σημαία την ατομική ευθύνη, επιχειρεί προκλητικά να συγκαλύψει την επικίνδυνη για τον λαό γύμνια της πολιτικής της, αφήνοντας το εθνικό σύστημα υγείας και την υγεία του αθωράκιστη, μπροστά σε ένα νέο, τρίτο κύμα Πανδημίας, που όπως μας προειδοποιούν οι επιστήμονες, έρχεται πιο ισχυρό και απειλητικό, με διέξοδο και ελπίδα, μόνο τον πολυπόθητο εμβολιασμό!

Απαιτούμε να σταματήσει και ο εμπαιγμός και η πρόκληση.Να λειτουργήσει πλήρως το Κέντρο Υγείας στην πόλη σε 24ωρη βάση, με όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό που χρειάζεται και ποτέ δεν είχε πάνω από δέκα χρόνια τώρα.

Να υποδεχτεί και να περαιώσει την ανάγκη της πρόληψης και του εμβολιασμού μπροστά στην Πανδημία με όλο το επιπρόσθετο και αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό που χρειάζεται για αυτό.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης να μη μείνουν παρατηρητές αυτών των αρνητικών εξελίξεων και με έκτακτη συνεδρίαση να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την πρόκληση της κυβέρνησης.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας Παρασκευή 15 Γενάρη ώρα 10 π.μ έξω από το ΙΚΑ.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πηγή

Προβλήθηκε 146 φορές

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ ''Μ. Παπαμαύρος'': Τιμάμε την 8η ΜΑΡΤΗ Διεκδικώντας τα Σύγχρονα Δικαιώματά μας

Σε Ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπίδευσης Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος» καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στην συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 5.30 μ.μ. στα Προπύλαια για να τιμήσουν την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των γυναικών,

Ανοίγουμε τον δρόμο στην καινοτομία και στις νεοφυείς επιχειρήσεις / Δήμος Ηλιούπολης

Σκοπός του μνημονίου είναι η διεύρυνση της συνεργασίας τους κάτω από την ομπρέλα της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, για την προώθηση διεθνώς του Δήμου Ηλιούπολης ως πόλης καινοτομίας και για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Σπύρος Ζαννιάς: ''Κύριε Αυγενάκη, σεβόμαστε όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα και τον Ελληνικό Αθλητισμό''

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπαγωγή του μπάντμιντον στο τένις, για την οποία δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2021 - 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (στην αρχή κάθε βάρδιας) - ΑΠΟΧΗ το Σαββατοκύριακο''

Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε καθεστώς lockdown λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα με πολλούς αγώνες και αίμα.

Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ: ''Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης για το κοινό''

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ 843/Β΄/03-03-2021 που αφορά τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για το διάστημα από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00...