''Λογοδοτούν'' στην εφορία 20 χιλ. φορολογούμενοι με δηλωμένα εισοδήματα κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ αλλά όχι αντίστοιχη ζωή

Ασφαλιστικά και όχι μόνο 13 Ιανουαρίου 2024

Εξηγήσεις στην εφορία καλούνται να δώσουν περίπου 20 χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ δήλωναν εισοδήματα κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ είχαν πραγματοποιήσει πολύ μεγαλύτερες δαπάνες και αποστολές εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη κάποιοι από αυτούς πέρασαν το κατώφλι της εφορίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα σταλούν ανάλογες προσκλήσεις στο σύνολο των φορολογουμένων που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν.

Οι 20.000 εντοπίστηκαν από την ΑΑΔΕ αφού διασταυρώθηκαν 80 εκατομμύρια δεδομένα, τα οποία συνδέονταν με 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις του 2022, με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: skai.gr

www.sport-fm.gr

Προβλήθηκε 697 φορές
Κυβερνοεπίθεση στην ΕΕΤΑΑ έφερε στα χέρια χάκερ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένων 2,5 εκατομμμυρίων γονέων και παιδιών

Τα στοιχεία, είχαν δοθεί στο πλαίσιο των δράσεων «Νταντάδες της γειτονιάς» και «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης»