15 χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στον Καρέα

Στα πέριξ 23 Ιουλίου 2013

Τρισάγιο στη μνήμη του Αρχιπυροσβέστη Δημήτριου Μαλούκου, του Αρχιπυροσβέστη Θεμιστοκλή Μαυραειδή, του Πυροσβέστη Αλέξανδρου Διαβολή και του εθελοντή Πυροσβέστη Δημήτριου Καραμολέγκου, που θυσίασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στη διάρκεια της πυρκαγιάς του Υμηττού στις 22 Ιουλίου 1998, τελέσθηκε  τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στο Μνημείο των Πεσόντων Πυροσβεστών και του εθελοντή Πυροσβέστη.

Χθές συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στον Καρέα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος και ο εθελοντής δασοπυροσβέστης. Στην επιμνημόσυνη δέηση  ήταν  ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος.

Το απόγευμα στο χώρο του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (πρώην Δημ. Αναψυκτήριο «Λαμπηδόνα» - Άλσος Αγ.Τριάδας). παρουσιάστηκε  διήγημα του Πάνου Τριγάζη με τίτλο: «Τραγωδία στον Υμηττό» και μίλησαν  οι Κώστας Καλημέρης, Άκης Κατωπόδης (Δημ. Σύμβουλος Βύρωνα), Χρήστος Παναγιωτόπουλος (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα), Νίκος Σφήκας (πρώην αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος), Γιάννης Σχίζας και ο Πάνος Τριγάζης.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι η πρόσκληση σε εγρήγορση για την προστασία του Υμηττού, καθώς και η ενίσχυση του κινήματος των εθελοντών δασοπυροσβεστών και του Πυροσβεστικού Σώματο

  

Προβλήθηκε 927 φορές

 Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη: ''για όσα ονειρεύονται τα παιδιά είμαστε κοντά τους''.

Για τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ η παιδεία οφείλει κυρίως να δίνει σταθερά σημεία προσανατολισμού, δοκιμασμένες αξίες και καταξιωμένα ιδεώδη ως βάση του ζην, του συζήν και του ευζην.

Καλοριφέρ ''εξερράγη'' σε σχολείο - ''Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα''

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού για επικίνδυνο περιστατικό στο 1ο Λύκειο Υμηττού, όπου σώμα καλοριφέρ εκτόξευσε καυτό νερό υπό πίεση μέσα σε αίθουσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικού.

''Ρίξαμε τα τείχη για τους αθλητές μας''  Βραβεύσεις Αθλητών Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης 2026

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου πραγματοποίησαν την Κυριακή 1 Μαρτίου 2026, την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των αθλητών, προπονητών καθώς και όλων όσων συνέβαλαν για τις νίκες και τις διακρίσεις που πέτυχαν κατά την αγωνιστική περίοδο 2025.