Αυστηροποίηση μέτρων. Αφαίρεση πινακίδων από την Δημοτική Αστυνομία σε οχήματα που σταθμεύουν παράνομα στις οριοθετημένες θέσεις ατόμων με αναπηρία και ράμπες.

3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

H ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή ημέρα ο Δήμος μας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται για την επιτόπου αφαίρεση πινακίδων από την Δημοτική Αστυνομία σε οχήματα που σταθμεύουν στις οριοθετημένες θέσεις ατόμων με αναπηρία και ράμπες. 

Η ασφαλής κυκλοφορία και η προσβασιμότητα παντού των Α.Με.Α αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα το οποίο όμως δυστυχώς τίθεται πολλές φορές υπό αμφισβήτηση, με αποτέλεσμα τα προβλήματα μετακινήσεως που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα Άτομα με Αναπηρία να συντελούν συχνά στην απομόνωσή τους και να δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.

Ο Δήμος μας έχει προχωρήσει σε πλήθος πρωτοβουλιών με σεβασμό και συνέπεια στις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που δεν αποκλείει αλλά συμπεριλαμβάνει όλες τις ομάδες του πληθυσμού, αλλά και της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης. 

Συγχρόνως, ο Δήμος μας εγκατέστησε το καινοτόμο σύστημα ελέγχου των ραμπών Α.Με.Α ενώ ταυτόχρονα προσχώρησε σε καταγραφή και σήμανση νέων θέσεων Α.Με.Α και κατασκευή ραμπών σε δημόσια κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και σχολεία της πόλης μας.

Στόχος των παρεμβάσεων μας είναι η διασφάλιση της ανεμπόδιστης και ασφαλούς πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμου Ηλιούπολης.           

Η απρόσκοπτη κίνηση των Α.Με.Α είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα που οφείλουμε να σεβόμαστε.

Αυτό αποτελεί καθήκον όλων μας, αλλά και αναδεικνύει το δείκτη του πολιτισμού του Δήμου μας.

Σας θέλουμε δίπλα μας και σε αυτή την προσπάθεια.

Με Εκτίμηση   

Κόκλας Παναγιώτης 

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημ. Αστυνομίας

Προβλήθηκε 283 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.