Ανακοίνωση Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την μη παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για το ενιαίο παραλιακό μέτωπο

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στον Άλιμο η Περιφέρεια Αττικής, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με θέμα την  υπογραφή σύμβασης για τον ενοποιημένο ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμο, που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αστικός Περίπατος».
Σε δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, προκαταβάλλεται η παρουσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης δια του Δημάρχου της πόλης, ως φυσική και αυτονόητη, γεγονός που διαψεύδουμε κατηγορηματικά.
Αλήθεια, για ποιο ενιαίο παραλιακό μέτωπο μιλάμε όταν το έργο στο ύψος του Δήμου μας στο Ελληνικό δε θα περνάει από την παραλία μας, αλλά απέναντι και μέσα από τις γειτονιές μας και σαφώς πολύ μακριά από το επονομαζόμενο παραλιακό μέτωπο;
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία που αφορά μόνο το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, το να έχουμε έναν πεζόδρομο και έναν ποδηλατόδρομο που δε θα βρίσκεται δίπλα στην παραλία αλλά απέναντι στις γειτονιές της πόλης.
Την ίδια στιγμή, επτά μήνες τώρα, ουδείς από την Περιφέρεια Αττικής μας κάλεσε για να συζητήσουμε το έργο και να συμπεριληφθούν στη μελέτη αυτού οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει ως Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να είναι αποδεκτό και από εμάς στο πλαίσιο της καλής μας διάθεσης να εξυπηρετήσουμε το εν λόγω έργο και όχι να το ακυρώσουμε, πάντοτε όμως ρητά με γνώμονα όσα θέσαμε στη σχετική μας απόφαση.
Δυστυχώς, ουδείς έχει δεσμευτεί εγγράφως απέναντί μας με αποτέλεσμα το έργο που θα υπογραφεί την Δευτέρα να μην συμπεριλαμβάνει τα έργα ανάπλασης που αιτηθήκαμε, αλλά και μια σειρά άλλων παρατηρήσεων.
Ως εκ τούτου, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης επιφυλάσσεται νομικά να προσφύγει κατά του έργου διότι αυτό γίνεται σε μια επιβαρυμένη γειτονιά από τα έργα της επένδυσης του Ελληνικού με πάρα πολλά προβλήματα και θα πρέπει όταν παρουσιάζουμε ενιαίο παραλιακό μέτωπο να το βλέπουμε και στην πράξη.
Για να προλάβουμε τις «κακές γλώσσες», οφείλουμε να τονίσουμε ότι η απουσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης από την εκδήλωση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απαξίωση ως προς το πρόσωπο και το θεσμό του Πρωθυπουργού.
Η απουσία μας είναι συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και χωρίς να εκφράζουν ρητές δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Προβλήθηκε 347 φορές

Αθάνατοι οι ήρωες μας!

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε το απόγευμα της 22ης Ιουλίου στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Δημητρίου Μαλούκου και Θεμιστοκλή Μαυραειδή, του Πυροσβέστη Αλέξανδρου Διαβολή και του Εθελοντή Πυροσβέστη Δημητρίου Καραμολέγκου,