Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δήμου Ηλιούπολης υπογράφτηκε από τους νομίμους εκπροσώπους των δύο οργανισμών, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Α. κ.Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Γιώργο Χατζηδάκη, Δήμαρχο Ηλιούπολης και παρουσία του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Σταύρου Γεωργάκη.


Σκοπός του μνημονίου είναι η διεύρυνση της συνεργασίας τους κάτω από την ομπρέλα της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, για την προώθηση διεθνώς του Δήμου Ηλιούπολης ως πόλης καινοτομίας και για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Το μνημόνιο αφορά στην επιχειρηματικότητα και στην έρευνα και συγκεκριμένα στην προαγωγή νέων καινοτόμων ιδεών, πατεντών και υπηρεσιών, καθώς επίσης και στην προσέλκυση και φιλοξενία οικονομικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματιών που θα αξιοποιούν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογία αιχμής, ώστε να δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία της περιοχής.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα είναι:

- Δημιουργία νέων προϊόντων και διαδικασιών στον παραγωγικό τομέα.
- Βελτίωση της παραγωγής.
- Εμπέδωση της επιχειρηματικότητας από τους δημότες.
- Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα δύο μέρη, με την υπογραφή του παρόντος μνημονίου, επικεντρώνουν πλέον τις προσπάθειές τους στην:

- Στοχευόμενη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, σε τομείς όπου υπάρχει κρίσιμη μάζα ερευνητικού δυναμικού και επιχειρήσεων.
- Δημιουργία νέας ροής έναρξης καινοτόμων επιχειρήσεων (startup).
- Υιοθέτηση από την τοπική κοινωνία μιας νέας παιδείας γνώσης και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω της καινοτομίας.
- Καλύτερη αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών/υποστηρικτικών εργαλείων που μετασχηματίζουν ερευνητικά αποτελέσματα σε προϊόντα, που μπορούν να διατεθούν στη διεθνή αγορά.
- Συνδιοργάνωση Ημερίδων/Συνεδρίων με στόχο την διάχυση της γνώσης στην επιχειρηματική κοινότητα.
- Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα με σκοπό τη διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων.
- Διενέργεια ερευνών για θέματα επιχειρηματικότητας.
- Υλοποίηση δράσεων για την προσέλκυση ερευνητών και επενδυτών.

Σε μια φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα, έγινε συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας και της τοπικής αγοράς στις συνθήκες της πανδημίας και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας.

5 Μαρτίου 2021
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

Προβλήθηκε 155 φορές

Σωματεία και Φορείς της Ηλιούπολης: Αγωνιστική εκδήλωση την Πέμπτη 22 Απρίλη με Συγκέντρωση και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στην κεντρική Πλατεία

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλλιτεχνικό δρώμενο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ηρώων Ηλιούπολης και θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία στις 7.30 μ.μ.

Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης: ''Εργασίες και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων στο Χαλικάκη''

Θέλω να πιστεύω πως θα τύχει σεβασμού από όλους και δεν θα βανδαλιστεί (γιατί έχουμε και αυτά...!). Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, δεν σταματάει!

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Π.Α.Ο.Κ. για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του στο γυναικείο βόλεϊ πανηγυρίζει ο Π.Α.Ο.Κ., καθώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Α' Ηλιούπολης επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Θήρας.