Άλλο ένα “μάθημα” αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και αυταρχισμού, παρέδωσε ο δήμαρχος στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

(του συνεργάτη μας Λάμπρου Καρφή)

Κυριολεκτικά δεν άφησε κανέναν ομιλητή, που να μην τον διακόψει, σχολιάζοντας, λοιδορώντας και ειρωνευόμενος τους πάντες.

Κατάφερε να εξαγριώσει ακόμη και τον συνήθως ήρεμο κ. Κοκοτίνη, που δεν μπορούσε να ολοκληρώσει πρόταση χωρίς σχόλιο και προσωπική επίθεση, τον πάντοτε πράο και ευγενή κ. Πανταζόπουλο, για να μην αναφέρουμε την συνήθως παρερμηνευόμενη κα Δουβή, την “5η φάλαγγα”(!) κα Πίκουλα και βεβαίως τον κ. Αναγνώστου, που εκ των πραγμάτων ήταν πρωταγωνιστής και “στόχος”, εξαιτίας του φορτισμένου θέματος, για παραπομπή στον εισαγγελέα του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου της “Ευώνυμος ΑΕ“.

Ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, με τον χαρακτηριστικό αργό του λόγο, θέλοντας να δείξει, ότι προσπαθεί να τον «τιθασέψει», στην πραγματικότητα, σταματούσε τον λόγο και τον ειρμό των ομιλητών, διευκολύνοντας άθελα του (;) την τακτική του δημάρχου.

Έκπληξη προκάλεσε χθες ακόμη και η “γλώσσα σώματος” του δημάρχου, που την ακραία δεσποτική συμπεριφορά του συνόδευαν ανησυχητικά συνεχείς εναλλαγές έκφρασης προσώπου, νευρικοί μορφασμοί και ειρωνικά γέλια, με αποκορύφωμα την έκφραση, που «χάρισε» τίτλο στο άρθρο μας:

«Θα μιλάμε όποτε θέλουμε και θα κάνουμε ότι θέλουμε !!!»

Αρκεί να δοθούν στην δημοσιότητα “αμοντάριστα” τα σχετικά βίντεο, για να διαπιστώσει ο κάθε καλόπιστος δημότης, ακόμα και αυτός που συνέβαλλε στην εκλογή του δημάρχου, το μέγεθος της “παρεκτροπής” του.

Δυστυχώς τα παραπάνω ακραία φαινόμενα ξεκινούν μεν από την αίσθηση παντοδυναμίας και του “Εγώ” του δημοτικού άρχοντα, “τρέφονται” δε, από το κενό, που αφήνει η “αδύναμη” αντιπολίτευση και ο μη συντονισμός των παρατάξεων της.

Η δημοτική διοίκηση πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι «κρατάει στα χέρια της» το κλειδί της δημοκρατικής και ομαλής λειτουργίας του Δ.Σ και του Δήμου, να ξεχάσει τα μικροπολιτικά απωθημένα του παρελθόντος, να αποφύγει τις εκδικητικές ανώφελες διώξεις και να συνεργαστεί με όλους για το καλό της πόλης.

Η ιστορία άλλωστε, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του κόσμου όλου, είναι γεμάτη από “τσαλακωμένους”, στο τέλος, παντοδύναμους και αναντικατάστατους ηγέτες.

Στο σημείωμα μας αυτό δεν ασχοληθήκαμε με την ουσία της αντιπαράθεσης αλλά μόνο με τον τρόπο λειτουργίας του επικεφαλής της διοίκησης.

Έπεται συνέχεια !!!

Ηλιούπολη 15-4-2016
 

Προβλήθηκε 1373 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.