Ιταμός: αυτός που δείχνει μια προκλητική αναίδεια και περιφρόνηση: Iταμό βλέμμα / ύφος . Ιταμός, -ή, -ό = ο αυθάδης, ο αναιδής, αυτός που χαρακτηρίζεται από προκλητικότητα και αυθάδεια

Παράδειγμα: ιταμή πρόκληση, ιταμό ύφος!

Ετυμολογία: από το αρχαίο «ίτης» = ορμητικός, αυθάδης.

Συνώνυμα: αναιδής αυθάδης θρασύς προκλητικός.

Αυτά από τα διάφορα Ελληνικά λεξικά.

Στην Ηλιούπολη του 2016, σε μια προσπάθεια να γιορταστούν τα κάποια γενέθλια της Πόλης μας και να μάθουν οι νεώτεροι την ιστορία της Πόλης τους συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε την Ιστορία της Ηλιούπολης με τις πράξεις μας και το πολιτισμικό επίπεδο των Δημοτικών αρχόντων μας .

Η Ιστορία δεν έχει μόνο σελίδες δόξας και προόδου ! Δυστυχώς έχει και σελίδες μαύρες, σελίδες ντροπής!! Η ιστορία γράφεται κάθε μέρα!

Η γενιά λοιπόν που γράφει σήμερα την ιστορία της Ηλιούπολης την συμπληρώνει με δύο σημαντικές καταγραφές που δυστυχώς θα χαρακτηριστούν ως σελίδες ντροπής για την Πόλη .

Πρώτη καταγραφή: Οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016 και κυρίως η συνεισφορά των συμμετεχόντων κατέδειξε τoν περί Δημοκρατίας σεβασμό της Διοίκησης του Δήμου. Χρειάστηκε μια απλή επιστολή ενός ιερωμένου , του π. Σεραφείμ της Αγίας Μαρίνας, που μίλησε για ιταμή ενέργεια του Δημάρχου, για να αποκαλυφθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πέραν αυτού η μεγάλη αλήθεια που με ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις η αντιπολίτευση προσπαθεί να κρύψει χρόνια τώρα προς «χάριν της Δημοκρατίας».

Δεύτερη καταγραφή: Η παραπομπή στον Εισαγγελέα μιας παράταξης που κυβέρνησε την Ηλιούπολη για τέσσερα χρόνια. Το γεγονός της παραπομπής δεν μπορεί παρά να αποτελέσει σημαντικό ιστορικό στοιχείο τόσο ως προς την παραπεμπόμενη παράταξη όσο και ως προς την παραπέμπουσα παράταξη.

Ακόμα και αυτό το πενταετές και πλέον πολιτικό κλώσσημο της υπόθεσης αποκτά σημαντικό ενδιαφέρον για τον ιστορικό του μέλλοντος. Και εδώ όμως έρχεται να αποκαλυφθεί η πολιτική συμπεριφορά του κ. Βαλασόπουλου ως κυρίαρχο πρόβλημα της Ηλιούπολης και της Δημοκρατίας στην Ηλιούπολη!

Για όσους παρευρέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ή παρακολούθησαν την συνεδρίαση από την LOCAL TV τα πράγματα είναι καθαρά .

Βλέποντας και ακούοντας τον κ. Δήμαρχο, καταλάβαινε την έννοια της λέξης ιταμός, τα παράγωγά της και τα συνώνυμά της.

Ο κ. Δήμαρχος αγωνίστηκε να κατακτήσει μια θέση στα συνώνυμα και αυτό, πέραν του π. Σεραφείμ, κατάφερε να γίνει και πίστη της Αντιπολίτευσης.


Από τη Σύνταξη του ilioupoligiaolous

17.4.2016

 

Προβλήθηκε 2129 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.