Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Εργατών τύπου
«Το σταυροδρόμι του τρόμου»


(του συνεργάτη μας Λάμπρου Καρφή)

Οδηγείς στην Εργατών τύπου, με σκοπό να στρίψεις αριστερά στην Ηρώς Κωνσταντοπούλου, προς τα Κανάρια.

Φθάνεις στην συμβολή των δύο οδών και σταματάς στο “stop”, ελέγχοντας αριστερά και δεξιά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Στα αριστερά σου, στο πεζοδρόμιο της πλατείας Βεάκη, το «περίπτερο-πολυκατάστημα», σε εμποδίζει να δεις καλά το ρεύμα καθόδου, προχωράς ένα δύο μέτρα και ελέγχεις ξανά. Την ίδια στιγμή κάποιος σταματά το αυτοκίνητο του μπροστά στο περίπτερο, για να αγοράσει τα τσιγάρα του και σου κρύβει ακόμα περισσότερο την οπτική σου.

Πάλι ένα δύο μέτρα μπροστά για να ελέγξεις καλύτερα και χωρίς να το καταλάβεις, έχεις βγει στα μισά του ρεύματος καθόδου.

Στα δεξιά σου, επί της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, έρχεται αυτοκίνητο για να στρίψει στην Εργατών τύπου, ελέγχει κι αυτός το ρεύμα καθόδου, αλλά με δυσκολία, γιατί η φωτιζόμενη πινακίδα με τις εναλλασσόμενες διαφημίσεις, που είναι τοποθετημένη στο διάζωμα, καθιστά αδύνατη την οπτική επαφή, με τα επερχόμενα αυτοκίνητα.

Κοντοστέκεστε και οι δύο, τηρείς την «του εκ δεξιών προτεραιότητα», καμιά φορά βέβαια και τον άγραφο κανόνα του «όποιος προλάβει πρώτος», ανταλλάσετε βλέμμα κατανόησης ή απαξίας, ενίοτε και τίποτε «γαλλικά» και συνεχίζεις την πορεία σου ανακουφισμένος, που στάθηκες τυχερός κι αυτή τη φορά.

Το «σενάριο» αυτό επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές κάθε μέρα και νύχτα. Ζωές και περιουσίες παίζονται κυριολεκτικά στην τύχη, στο σημείο αυτό της πόλης μας.

Η διαφημιστική πινακίδα, εκτός από την ελεγχόμενη νομιμότητά της, βέβαιο είναι ότι αποσπά την προσοχή πεζών και οδηγών, σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και πρέπει να απομακρυνθεί.

Η ίσως «καθ’ όλα νόμιμη» απόφαση τοποθέτησης του περιπτέρου στην θέση αυτή, αφού στην πράξη δημιουργεί κίνδυνο ζωής, πρέπει να αναθεωρηθεί.

Οι αρμόδιοι του Δήμου Ηλιούπολης, πρέπει άμεσα να ασχοληθούν και να δώσουν ολοκληρωμένη λύση στο σταυροδρόμι, πριν χαθεί κάποια ζωή! Τότε θα είναι αργά !


 

Προβλήθηκε 1385 φορές