Έγινε πολύ συζήτηση για τη γενέθλια ημέρα της Ηλιούπολης. Το θέμα είναι λυμένο από το 2003 , επί Δημαρχίας Θόδωρου Γεωργάκη όπως προκύπτει από σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Ακολουθεί αντιγραφή από τα πρακτικά:

   

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
10η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
της 24ης Μαρτίου 2003
(Συνεχιζόμενη της 8ης/19-3-03 & 9ης/21-3-03)
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

 

Στο 4ο θέμα που αφορούσε: 

«Ενημέρωση για την έναρξη διαδικασίας συγκέντρωσης και επεξεργασίας υλικού για την έκδοση ιστορικού – φωτογραφικού λευκώματος για την Ηλιούπολη. Έγκριση συγκρότησης ομάδας εργασίας κλπ.»


Μετά από εκτεταμένο διάλογο μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων

 

 

  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1) Εγκρίνει την έναρξη των διαδικασιών για τη συγκέντρωση και επεξεργασία του υλικού για τη συγγραφή της ιστορίας της Ηλιούπολης και την έκδοση ιστορικού - φωτογραφικού λευκώματος.

  Οι ανωτέρω διαδικασίες περιλαμβάνουν:
α)Τη σύνθεση της ομάδας εργασίας. Μέλη της ομάδας εργασίας ορίζονται οι κ.κ. Δημοσθένης Γεωργάκης, Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας, Κλέων Διονυστάτιος, Αρχιμανδρίτης Ειρήναρχος Θεοδώρου, Νίκος Πολυχρονόπουλος, Μίμης Σπέντζος, Γαβριέλα Μάτακα –Χαμογεωργάκη, Έλλη Χαραλαμπίδου και Θωμάς Μηλούλης. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα εργασίας θα είναι ανοικτή σε όσους Ηλιουπολίτες θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

  Επίσης, προτείνεται να ανατεθεί ο συντονισμός των εργασιών της ανωτέρω ομάδας στον κ.Γεώργιο Βοϊκλή στο πλαίσιο της επαγγελματικής του απασχόλησης, ως ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου και της Γραμματειακής υποστήριξής της στην κα Ελένη Τρίπλη, στο πλαίσιο της επαγγελματικής απασχόλησης ως Γραμματέας του Περιοδικού «ΕΥΩΝΥΜΟΣ»

 β) Την καταχώρηση στον Τοπικό Τύπο της σχετικής ανακοίνωσης – πρόσκλησης συμμετοχής των πολιτών.

 γ) Την εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού για την ηλεκτρονική αντιγραφή του αρχειακού και φωτογραφικού υλικού.

  δ) Την ανάθεση σε ιστορικό ερευνητή με σύμβαση έργου της συγκέντρωσης, ταξινόμησης και επεξεργασίας των ιστορικών αρχείων της Κοινότητας και του Δήμου από το 1928 έως σήμερα, των αρχείων του τοπικού Τύπου, των προσωπικών μαρτυριών παλιών κατοίκων της πόλης και τη συγγραφή μελέτης για την ιστορία της Ηλιούπολης.

  ε) Την ανάθεση σε ειδικό της καταγραφής σε video των μαρτυριών παλιών κατοίκων της Ηλιούπολης.

 2) Εγκρίνει την καθιέρωση της 16ης Οκτωβρίου ως ημέρα ίδρυσης της Κοινότητας Ηλιούπολης και τον εορτασμό της 75ης Επετείου της.

  Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η 16η Οκτωβρίου 1928 καθιερώθηκε ως γενέθλια ημέρα της Ηλιούπολης.

  Η απόφαση στηρίχθηκε σε πρόταση που έκανε η Παράταξη του π. Δημάρχου κ. Θόδωρου Γεωργάκη, της οποίας τη συνέχεια διεκδικεί ο κ. Βαλασόπουλος.

 Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από την απόφαση της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» να επιλέξει μια αδόκιμη εκδοχή και να ορίσει γενέθλιες γιορτές για την Ηλιούπολη διαφορετικές από αυτές που η ίδια η Παράταξη με διαφορετικό όμως επικεφαλής όρισε στο παρελθόν;

 ΑΓΝΟΙΑ, ΑΣΕΒΕΙΑ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΕΓΩ;

  Ότι και αν συμβαίνει και το χειρότερο αν συμβαίνουν και τα τρία, η Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» διάδοχος της ΠΑΣΟΚογενούς παράταξης και το κάθε μέλος της Παράταξης οφείλουν μια απάντηση στους Ηλιουπολίτες.

  Το γεγονός πως άλλα είναι σοβαρότερα προβλήματα για τους Δημότες δεν σημαίνει πως μπορούμε να παραβλέπουμε απλά πράγματα που βοηθάνε τη Δημοκρατία και χτίζουν την ενότητα της Πόλης!

 

 Από τη σύνταξη του Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr)

19.4.2016

 

Προβλήθηκε 1269 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.