Το τελευταίο διάστημα στην υπηρεσία Καθαριότητας οξύνεται η κατάσταση και τα προβλήματα που την δοκιμάζουν χρόνια τώρα.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ο τομέας της καθαριότητας και των απορριμμάτων είναι το μεγάλο φιλέτο των ιδιωτικοποιήσεων που ορέγονται να βάλουν μπροστά Κυβερνήσεις –Δήμαρχοι και μεγαλοεργολάβοι υπάρχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να οδηγηθούμε μια ώρα αρχύτερα σε αυτό το αλλότριο για εργαζόμενους και δημότες παιχνίδι!

Πρόσωπα γαλουχημένα για χρόνια στην λογική του «όσα πάνε και όσα έρθουν», την λογική «να περνάμε καλά και ας πάει και το παλιάμπελο», την λογική αφού το αποφάσισε η διοίκηση εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε, συγκαλύπτουν την χρόνια γύμνιατης υπηρεσίας σε σύγχρονο εξοπλισμό και εργαζόμενους που συντηρείται από τις δημοτικές αρχές και από τις Κυβερνήσεις.

Συνδράμουν κατ’ εξακολούθηση στην απαξίωση και τον παροπλισμό του στόλου παρότι οι δημότες πληρώνουν και ξανά πληρώνουν. Εξαντλούν τις αντοχές, την υγεία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων συνήθως με το τυράκι των υπερωριών

Ούτε κουβέντα δεν βρίσκουν να ορθώσουν όλα αυτά τα χρόνια για την όλο και μεγαλύτερη είσοδο εργολάβων και ιδιωτών σε διαφόρους τομείς της υπηρεσίας , όπως κατ’ εξακολούθηση συμβαίνει πχ με μελέτες, συντήρηση στόλου, τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, εργολαβίες στο πράσινο, κα.

Αντίθετα είναι οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που αξιοποιούν την ζοφερή κατάσταση στην υπηρεσία Καθαριότητας για να τσακίσουν πάρα πέρα τα οποία δομημένα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, σπέρνουν και καλλιεργούν την διαίρεση στους κόλπους των συναδέλφων .

Την ώρα που ο μισθός, τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας τσακίζονται, την ώρα που το ανθυγιεινό επίδομα, οι συλλογικές συμβάσεις και ο εργατικός νόμος πάνε για απόσυρση από την κυβέρνηση και την τρόικα, την ώρα που η πόρτα για τους εργολάβους μένει ορθάνοικτη η διεύθυνση της υπηρεσίας καθαριότητας εναλλάσσει το καρότο και το μαστίγιο απέναντι στους συνάδελφους.

Πότε εκδούλευση με υπερωρίες και σκόντο στην τήρηση του ωραρίου και πότε καταναγκαστικό 7ημερο εργασίας και καταστρατήγηση 5ημερου. Και όποιος συνάδελφος αντιστέκεται στην αυθαιρεσία και δεν τσιμπά στην εκδούλευση γιατί καταλαβαίνει ότι πίσω από το τυρί υπάρχει και η φάκα, εγκαλείται πάραυτα σε απολογία και πριν αυτή ακόμη και τυπικά κατατεθεί έχει φτάσει στο λογιστήριο του Δήμου η εντολή του διευθυντή για παρακράτηση μισθού!

Αποτέλεσμα αυτής της διαχρονικά αυταρχικής και παράνομης τακτικής της διεύθυνσης Καθαριότητας είναι μέσα σε λίγες ήμερες 3 συνάδελφοι (Τοπιντζή τμηματάρχης, Πεφάνη επιστάτρια, Κοντοτόλη επιστάτρια) να μπουν στο στόχαστρο γιατί απαίτησαν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων  τους.

Κλήθηκαν σε απολογία και απειλούνται ή τους έχει ήδη επιβληθεί παρακράτηση μισθού. Γιατί όπως ισχυρίζεται χαρακτηριστικά σε απόφαση – ποινής ο Κος Σχίζας διευθυντής της υπηρεσίας Καθαριότητας «ο Ο.Ε.Υ είναι μόνο το γενικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να προσφέρεται τις υπηρεσίες σας»!!!… όλα τα άλλα τα ερμηνεύει και τα αποφασίζει ο Διευθυντής που «είναι υπόλογος και υπεύθυνος για την πορεία της υπηρεσίας, για το έμψυχο δυναμικό, την οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων, την τήρηση της ιεραρχίας»!όπως ο ίδιος δηλώνει!!

Και επειδή ο κος Διευθυντής φαίνεται ότι βρίσκεται σε έξαρση αυταρχισμού κάλεσε σε απολογία και τέταρτο συνάδελφο! Αυτός έκανε το λάθος να γράψει σκωπτικό σχόλιο με αφορμή την πολιτική κατάσταση και αποτελέσματα γκάλοπ που ανακοινώθηκαν!!!

Διασάλευσε την ηθική τάξη την οποία ο κος Διευθυντής εποπτεύει! Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω ήταν η δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού που έφτιαξε ο διευθυντής καθαριότητας την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απρίλη καλώντας τους συναδέλφους να δουλέψουν και βγάζοντας αυτοκίνητα έξω παράνομα.

Και ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Ο διευθυντής της καθαριότητας συνεχίζει κόβοντας κανονικές άδειες (υπόλοιπο του 2015) εργαζομένων που τις ζήτησαν, προτείνοντας τις ημερομηνίες που θέλει εκείνος.

Συνάδελφοι, στην καθαριότητα ξετυλίγεται ένα ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ το οποίο δεν ανεχόμαστε.

Ενημερώνουμε ότι το Σωματείο έχει μέχρι σήμερα δείξει υπομονή και ψυχραιμία αλλά δεν θα δώσει καμιά ανοχή στις παραπάνω καταστάσεις. Έχουμε απαιτήσει εδώ και καιρό από τον Κο Δήμαρχο και τον Γ.Γ του Δήμου να παρέμβουν στις αυθαιρεσίες της διεύθυνσης Καθαριότητας έχοντας αναδείξει πολλάκις τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν σε αυτό τον τομέα και αφορούν την συντήρηση και την ανανέωση του στόλου, την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου σε ανάγκες προσωπικού, την πιστή τήρηση του ωραρίου και του 5ημερου , την διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους συνάδελφους, χωρίς εντατικοποίηση της δουλειάς. Όροι που στον κλάδο μας είναι η κύρια αιτία για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Έχουμε επίσης καταδείξει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της Διεύθυνσης στην καθαριότητα ώστε η υπηρεσία να λειτουργεί σε εύρυθμα και νόμιμα και για τις δεδομένες συνθήκες πλαίσια, χωρίς να καταστρατηγούνται δικαιώματα.

Σε συνάντηση που είχαμε με την δημοτική αρχή ο Δήμαρχος αναγνώρισε το πρόβλημα, παρόλα αυτά λύση δεν δόθηκε.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες να απαντήσουν συλλογικά σε τέτοια φαινόμενα, αφού ο αντιλαϊκός πόλεμος που δεχόμαστε έχει ωςπροϋπόθεση τον φόβο και πάει χέρι-χέρι με την ένταση και τον αυταρχισμό.

Με βάση τα παραπάνω το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τετάρτη 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 8 π.μ. – 11.30 π.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη δημοτική αρχή «να μην σφυράει αδιάφορα» να πάρει θέση απέναντι στον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ τις υπηρεσιακές αυθαιρεσίες και την ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ που εξελίσσεται από μεριάς του διευθυντή καθαριότητας, να σταματήσουν όλες οι διώξεις των συναδέλφων, να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα

Το Δ.Σ. 

Προβλήθηκε 1142 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.