Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» έγινε η παρουσίαση των καινούργιων ποιητικών συλλογών της ποιήτριας και ζωγράφου Κατερίνα Παπαμιχαήλ – Ρήγα με τίτλο «Απ’ το χάραμα στο γιόμα» και «Η ζωή είναι ένα κράμα από γέλιο κι από κλάμα».

Για την ποίηση της κας Παπαμιχαήλ-Ρήγα μίλησαν ο δρ φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας Γαβριήλ Αλπέτζος, ο δρ φιλολογίας και συγγραφέας Αθανάσιος Φραγκούλης και η Νόρα Γαλανοπούλου, φιλόλογος και πρόεδρος της Β΄βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ελαιογραφίες της ποιήτριας και ζωγράφου, ενώ σε ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, η λυρική τραγουδίστρια Κατερίνα Βολίκα τραγούδησε γνωστά κλασσικά και μοντέρνα τραγούδια.

Ακολούθησαν ομιλίες από την Κλαίρη Δεληγιάννη, φιλόλογο και αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του δήμου, και την Βιβή Σκούρτη, εκπαιδευτικό και εκδότρια του περιοδικού «Η Ερμιόνη άλλοτε και τώρα».

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr (δείτε εδώ) μίλησε η Νόρα Γαλανοπούλου, η οποία περιέγραψε την ποιήτρια ως μία δυναμική παρουσία στην πόλη σε όλα τα επίπεδα, που διδάσκει με το παράδειγμά της.

Περιέγραψε την ποίηση της ως ποιητική παρέμβαση και αυτοσχεδιασμό για τα δρώμενα της καθημερινότητας.

Τέλος, μίλησε η ίδια η δημιουργός, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ανέπτυξε τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης και της ποίησης.
 

Προβλήθηκε 1116 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.