Η μητέρα που αγκαλιάζει το μωρό της εδώ και 4.800 χρόνια!

Ένα ανθρώπινο απολίθωμα ηλικίας 4.800 ετών μιας μητέρας να κρατά στην αγκαλιά το βρέφος της, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ταϊβάν, ανέφεραν αξιωματούχοι του μουσείου σήμερα.

Τα 48 λείψανα, η εκταφή των οποίων έγινε σε τάφους στην περιοχή Ταϊτσουνγκ, αποτελεί το αρχαιότερο ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης στην κεντρική Ταϊβάν.

Ανάμεσα στα ευρήματα, η πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη ήταν ο σκελετός μιας νεαρής μητέρας που κοιτάζει προς τα κάτω το βρέφος που κρατούσε στα χέρια της.

«Όταν έγινε η εκταφή, όλοι οι αρχαιολόγοι και τα μέλη του προσωπικού έμειναν στο στόμα ανοιχτό. Ο λόγος; Η μητέρα κοίταζε προς το μωρό που κρατούσε στα χέρια της», δήλωσε ο Τσου Γούει Λι, έφορος στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Επιστήμης της Ταϊβάν.

Η ανασκαφή ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 και χρειάστηκε ένας χρόνος για την ολοκλήρωση της.

Η παλαιομέτρηση με άνθρακα χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστεί η χρονολογία των απολιθωμάτων, που περιελάμβαναν πέντε παιδιά. 

https://www.alfavita.gr

Προβλήθηκε 1023 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.