Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με τη διάσωση, περίθαλψη και προώθηση προς υιοθεσία ζώων, έχουμε καταλάβει ότι είναι πολύ δύσκολο για πολλούς να αντιληφθούν το κίνητρο πίσω απ' αυτό το έργο.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είμαστε έμμισθοι, μια εταιρεία ιδιωτική ή μια υπηρεσία κρατική, που αποτελείται από εργαζόμενους στον τομέα των αδέσποτων.

Τα τελευταία χρόνια όμως με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, διαπιστώνουμε ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας, χωρίς ίδιον όφελος, δαπανούν τον χρόνο τους, την ενέργειά και το υστέρημά τους για να προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη.

Κι αν μεν κάποιος είναι αλληλέγγυος σε ανθρώπους, πολύ πιο εύκολα γίνεται κατανοητό και επιβραβεύεται αυτό που προσφέρει.

Εμείς που ασχολούμαστε με τους τετράποδους κατοίκους αυτής της χώρας, και κυρίως με τα αδέσποτα ,για τα οποία το κράτος αδιαφορεί πλήρως ενώ παράλληλα πολλοί συμπολίτες μας πετάνε σαν σκουπίδια στον δρόμο, η μόνη ανταμοιβή που γνωρίζουμε για ό,τι κάνουμε είναι οι ουρές που κουνιούνται χαρωπά όταν μας βλέπουν, τα κεφαλάκια που τρίβονται γουργουρίζοντας ρυθμικά στα χέρια μας, οι φωτογραφίες των ζώων που συχνά έχουμε περιμαζέψει στο χείλος του θανάτου να ξαπλώνουν σε αγκαλιές , μακριά απ' τον δρόμο και τους κινδύνους του.

Αυτό φυσικά δεν είναι αρκετό, ούτε προτείνουμε η λύση στα κοινωνικά προβλήματα να είναι η εθελοντική εργασία μέχρι εξαντλήσεως των ανθρώπων με συνείδηση, αλλά η κρατική πρόνοια. Παράλληλα όμως και μέχρι να συμβεί αυτό εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την δυστυχία δίπλα μας.

Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου, από ομάδα ατόμων που τόσο διαδικτυακά όσο και με δισέλιδα λιβελογραφήματα που αναρτήθηκαν σε πολυσύχναστους χώρους της Ηλιούπολης και κοντινών περιοχών, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν το έργο μας και να σπιλώσουν το όνομα του Σωματείου μας, που χαίρει εκτίμησης ανάμεσα στους ασκούντες πραγματική φιλοζωία εδώ και 19 χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θίγεται μόνο η φήμη μας και οι προσωπικότητες των εθελοντών μας, αλλά πλήττονται και τα ζώα που φροντίζουμε, τα οποία ακριβώς λόγω της αξιοπιστίας μας συντηρούνται αποκλειστικά από τις εισφορές φιλόζωων πολιτών, από τις χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές που διοργανώνουμε και πάντως όχι από τον κρατικό κορβανά κι επιδοτήσεις όπως ψευδώς διαδίδεται.

Οι δε διαφημίσεις που διατείνονται οι συκοφάντες μας ότι στερούν πόρους από την περίθαλψη των ζώων, είναι αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας και μεταδίδονται από τα μέσα εντελώς δωρεάν, εφόσον πρόκειται για κοινωνικό μήνυμα.

Με σκοπό να διαφυλάξουμε το Σωματείο και να περιφρουρήσουμε τα όσα αυτό προσφέρει στα αδέσποτα ζώα με κατάθεση ψυχής από τους εθελοντές μας, παραδώσαμε τους συκοφάντες στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση χθες 27/4/2016 για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου.

Ας αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας πλέον αν όσα μας καταμαρτυρούν έχουν βάση. Παρακαλούμε πολύ, κι εφόσον οι νόμιμες διαδικασίες έχουν πλέον κινηθεί, να ειδοποιήσετε άμεσα την Αστυνομία εάν δείτε να τοιχοκολλούνται τα συκοφαντικά δισέλιδα εις βάρος μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ. 

 

ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ -ILIOUPOLIS ANIMAL WELFARE UNION

Προβλήθηκε 1354 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.