Μια απάντηση στον αντιδήμαρχο πρασίνου

 (Του συνεργάτη μας Λάμπρου Καρφή)

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του αντιδημάρχου κ. Κ. Καλούδη, που καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και λοιπά καυστά υλικά, εν όψει της επερχόμενης θερμής περιόδου (ΕΔΩ το σχετικό link).

Λιτή, υπηρεσιακή, με τα σχετικά άρθρα του νόμου (του γνωστού …Καλλικράτη), αλλά και απειλητική, κραδαίνοντας την ρομφαία της τιμωρίας τους με πρόστιμο 50 λεπτών (!) ανά m2 ιδιοκτησίας, συν την ποινική δίωξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με επίλογο ευχολόγια.

Αλήθεια θα μας ενημερώσει κανείς για το τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την αντίστοιχη ολιγωρία, αμέλεια, κακή οργάνωση ή ακόμη πιο αυστηρά για την ανικανότητα ;

• Έχει κάνει ο κ. αντιδήμαρχος αυτοψία στα πάρκα της πόλης μας ;
• Είναι ικανοποιημένος από την κατάστασή τους ;
• Νοιώθει άραγε την υποχρέωσή του απέναντι στο περιβάλλον και την προστασία της φύσης και της δημόσιας περιουσίας, σαν να κινδυνεύει και ο ίδιος και η υπηρεσία του με κυρώσεις ;
• Αλήθεια τι θα κληθεί να “πληρώσει” στην περίπτωση, που χορταριασμένος δημόσιος χώρος καεί ;

Καλό θα ήταν έγκαιρα να είχε φροντίσει ο Δήμος και την δική του υποχρέωση, για αντίστοιχο καθαρισμό των δημόσιων χώρων και πάρκων, πριν αρχίσει να προειδοποιεί και να απειλεί τους δημότες. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει κάνει την αρχή, ήδη μέχρι τώρα.


Βλέποντας τις φωτογραφίες, που επισυνάπτουμε, παραδείγματος χάριν, στο πάρκο Καλαβρύτων, που περικλείεται μεταξύ Μαρίνου Αντύπα, Καλαβρύτων και Κυδαθηναίων, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Κατεβαίνοντας την οδό Καλαβρύτων, βλέπει κανείς την αντίθεση που επικρατεί, ανάμεσα στους καλοφροντισμένους ολάνθιστους κήπους, από την δεξιά πλευρά και από την αριστερή, τα παρατημένα ξερόχορτα, με τα παρασιτικά φυτά, που έχουν θεριέψει, όντας μάλλον για χρόνια “αφρόντιστα”, να έχουν ήδη ξεραθεί και να “απειλούν” το πευκόφυτο πάρκο.

 

 Οδός Καλαβρύτων, η δεξιά πλευρά, ένα από τα σπίτια

  Οδός Καλαβρύτων η αριστερή πλευρά, το πάρκο

Μια απροσεξία, ένα αποτσίγαρο απερίσκεπτου περαστικού και το κακό θα γίνει.


Τότε ο δήμαρχος θα καταγγείλει τους καταπατητές εμπρηστές, την κυβέρνηση, που με τα capital controls εμποδίζει την ταχεία εκτέλεση των εργολαβιών, την δημοτική αντιπολίτευση, που θα βρει την ευκαιρία για “πολιτική εκμετάλλευση και ποιός ξέρει τι άλλη δικαιολογία, αλλά θα είναι αργά.


Σκοπός είναι, τίποτε από αυτά να μην συμβεί και οι κάτοικοι της περιοχής, να συνεχίσουν να απολαμβάνουν αυτό το αγαθό, την Φύση, που τους έτυχε.

Οι “υπεύθυνοι” , ας κάνουν απλώς την δουλειά τους, …έγκαιρα !!!


 

Προβλήθηκε 875 φορές