Εκτός από την Πλατεία Σικελιανού στην Ηλιούπολη ανήκει και το συγκρότημα των Πολυκλαδικών.

Στη γωνία Παπαναστασίου με τον παράδρομο της Βουλιαγμένης διανυκτερεύουν πλανόδιοι έμποροι μετά των πολυμελών οικογενειών τους.

Οι συνθήκες διαβίωσης – διανυκτέρευσης είναι άθλιες. Νερό προμηθεύονται από διάφορες βάνες που ο Δήμος ποτίζει , αν ποτίζει, τα παρτέρια.

Μαγειρεύουν σε πρόχειρες γκαζιέρες στα πεζοδρόμια. Χύνουν τα αποπλύματα στα παρτέρια . Πλένουν τα ρούχα τους , χύνουν τα νερά στους δρόμους και τα απλώνουν στις περιφράξεις των σχολικών υποδομών .

Κυρίως όμως χρησιμοποιούν ως αφοδευτήρια του διαδρόμους που οδηγούν στο 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης το και Ευάγγελος Παπανούτσος ονομαζόμενο.

Κάθε πρωί τα παιδιά προσέρχονται στα μαθήματά τους διαμέσου των «κατάσπαρτων ναρκών» ανθρωπίνων περιττωμάτων .

Παρά τις σχετικές αναφορές των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων προς το Δήμο για την κατάσταση, κανένα μέτρο δεν έχει λάβει η Διοίκηση του Δήμου.

Αλήθεια η Δημοτική Αστυνομία τι κάνει; Γιατί την πληρώνουν οι Δημότες;

Η επιλογή, πως το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του άλλα Ειδομένη, ή θα συνηθίσουμε να ζούμε με αυτό, θα αργήσει να αποδώσει !

Το θέμα της αφόδευσης αυτών των ανθρώπων είναι επείγον και πολύ –πολύ σοβαρό! Είναι θέμα υγείας. Τα κουνούπια στη γύρω περιοχή πολλαπλασιάζονται δραματικά.

Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί με τη τοποθέτηση μιας χημικής τουαλέτας μπροστά στο σχολείο !

Είναι μια κάποια λύση! Δεν θα αναγκάζονται και οι άνθρωποι να σηκώνονται νωρίς το πρωί πριν αρχίσουν να προσέρχονται τα παιδιά στο σχολείο τους!

Αν είναι δύσκολο να γίνει μια επίσκεψη κατά τις 8 με 9 το βράδυ, το Μάτι Πίσω από την Πλάτη έχει Φωτογραφικό υλικό στη διάθεση της Διοίκησης του Δήμου αν αμφισβητεί τη κατάσταση.

 

Το Μάτι Πίσω από την Πλάτη!

10.5.2016
 

Προβλήθηκε 965 φορές