Φεστιβάλ Καρέα: Μια πολύχρωμη Γειτονιά (13 – 15 Μαΐου)

Στα πέριξ 12 Μαϊου 2016

Ο Δήμος Βύρωνα και οι φορείς του Καρέα διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων, στο Αστικό Κέντρο Καρέα (Λ. Καρεά 86 & Δάφνης 2), από 13 έως 15 Μαΐου.

Για το Φεστιβάλ του Καρέα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Βασιλοπούλου, δήλωσε:

“Το Φεστιβάλ του Καρέα είναι απόρροια συζητήσεων, ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και των Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής. Συζητήσεις με την προοπτική συνεργασιών, καθώς και την ανάγκη συντονισμού εκ μέρους του Δήμου δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Καρέα.

Έτσι δημιουργήθηκε το Φεστιβάλ του Καρέα το οποίο και θα πραγματοποιηθεί 13, 14 και 15 Μαίου, στο Αστικό Κέντρο Καρέα με πλούσιο πρόγραμμα με φαντασία και στόχευση κυρίως στην ιστορία της γειτονιάς των προσφύγων και την γνωριμία της νέας γενιάς με αυτή. Θα περιηγηθούμε στον Καρέα, θα ανακαλύψουμε άγνωστες πλευρές της πόλης μας, θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε απολαμβάνοντας παραδοσιακά εδέσματα.

Σας περιμένουμε ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τη γειτονιά μας αλλά και να γνωριστούμε μεταξύ μας.”

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

9.00-13.00 Γνωρίζω καλύτερα την γειτονιά μου

(πρόγραμμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρέα με τη συμμετοχή Μαθητών του 9ου Δημ. Σχολείου Βύρωνα)

Παρουσίαση της Ποντιακής Φορεσιάς μέσα από Παιχνίδι (Σύλλογος Ποντίων Καρέα)

10.00-14.00 Αθλητισμός και παιχνίδι στο γήπεδο μπάσκετ (Αθλητικός Όμιλος Καρέα)

19.00 Θεατρική ομάδα Γυμνασίου Καρέα «Η Καιτούλα θέλει τριαντάφυλλα»  (υπεύθυνος καθηγητής Χάρης Κουτέλας)

19.30 Χορός Hip Hop 9ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

20.00 Συναυλία νεανικών συγκροτημάτων Καρέα: The Clixets (rock alternative)

Deckshades (rock alternative), Novem (pop-rock)

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Δημήτρης Βεριώνης.

 

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

12.15-14.30 «Μυστήρια στον Καρέα» Περιήγηση, περιπέτεια και βραβεία  (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Καρέα)

18.00 Χορευτικά συγκροτήματα: Αρμένιοι, Πόντιοι, Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής-Βύρωνος & Υμηττού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρέα, Λαϊκό γλέντι με τους «Faltso Mortale»

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

10.00-14.00 «Ήταν κάποτε μια στάμνα» Τρίωρο Εργαστήρι πηλοπλαστικής και αγγειοπλαστικής (Σύλλογος Κεραμικής)

12.00-14.00 Μεγάλο παιχνίδι σταθμών (4ο Σύστημα Προσκόπων Καρέα)

 

Μεσημέρι: Κυριακάτικο τραπέζι (με την προσφορά παραδοσιακών φαγητών και εδεσμάτων των μελών των Συλλόγων, που θα παρασκευαστούν επί τόπου) 

Προβλήθηκε 1117 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.