-->

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σοβαρή τροπή παίρνει το θέμα "Πολάκης και φάκελοι ΚΕΕΛΠΝΟ" καθώς μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν σειρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να εγκαλέσει τον υπουργό Υγείας μέσω αναφοράς θέτοντας σοβαρά ζητήματα που μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν.

Και αυτό γιατί, εκτός του γεγονότος ότι κάνει λόγο για "ρουσφετολογικές τακτικές" από μέρους του κ. Πολάκη, τονίζει ότι λόγω των ενεργειών του, 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας ζητούν τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωέςΌπως σημειώνεται στην αναφορά, τα μέλη της Ομοσπονδίας ζητούν τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας "για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν και τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν, οι οποίες αναγκάζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία". Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών εξαιτίας της μη ελεγχόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων και του ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά δε στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον οποίο ο αναπλ. υπουργός Υγείας κατηγορείται ότι πήρε και έλεγξε τους φακέλους των συμμετεχόντων (το αποδέχθηκε), η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει στην αναφορά της ότι ο κ. Πολάκης δεν επέτρεψε στην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό διότι "ακόμη και τώρα μαγειρεύει τις λίστες προκειμένου να προσληφθούν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης". Από τα πυρά μάλιστα της Ομοσπονδίας δεν ξεφεύγει ούτε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος ο οποίος καταγγέλλεται ότι παρέχει κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό.

zougla. gr 

Προβλήθηκε 1101 φορές