Οι λαϊκοί και δικαστικοί αγώνες δημάρχων, δημοτών, επιστημόνων και νομικών, που αγωνίστηκαν 40 χρόνια, για να περιέλθουν στον λαό της Ηλιούπολης, τα καταπατημένα, πάνε χαμένοι, από ότι φαίνεται, ακριβώς μετά την στιγμή της δικαστικής δικαίωσης.

του συνεργάτη μας Λάμπρου Καρφή

Η ιστορία θα καταγράψει, ότι αυτή η μέγιστη απώλεια, συντελέστηκε στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σφραγίδα στο πιστοποιητικό θανάτου της διεκδίκησης, θα μπει – τι ειρωνεία – από την μεγάλη παράταξη, που δημιούργησε την ελπίδα στον λαό, ότι θα βάλει τέλος στο παλιό, ότι θα προστατέψει την δημόσια περιουσία, τα λιμάνια, το Ελληνικό, ότι θα ανορθώσει την χώρα με αξιοπρέπεια και ότι θα επαναφέρει την λαϊκή κυριαρχία!

«…Το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα έχει την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» και σε αυτό θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ, ΕΤΑΔ, καθώς και της νεοϊδρυθείσας Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών.


….θα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 99 ετών και δεν θα ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα..

…Σκοπός του νέου Ταμείου, θα είναι η διαχείριση και αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους, που θα μεταβιβαστούν σε αυτό, προκειμένου να:

(α) συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και

(β) συμβάλει στην απομείωση του χρέους».

…«Το νέο Ταμείο διοικείται από 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο. Τα τρία μέλη του θα επιλέγονται από την κυβέρνηση, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που ενεργούν από κοινού, και τα δύο μέλη, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, θα επιλέγονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ESM, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του υπουργού Οικονομικών».

…«Το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει θέσει σε διαδικασία, ενώ ιδιαίτερο ρόλο αποκτά η ΕΤΑΔ, σκοπός της οποίας θα είναι να αξιοποιεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, με κάθε πρόσφορο μέσο, τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που περιέρχονται στην κυριότητά της, τα περιουσιακά στοιχεία την διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει από άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και από δημόσιες επιχειρήσεις το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, το Δημόσιο».

…«Στην ΕΤΑΔ μεταβιβάζονται αυτομάτως η κυριότητα και νομή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο, με εξαίρεση αιγιαλούς, παραλίες, παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοπους, περιοχές Ramsar, Natura, αρχαιολογικούς χώρους και αμιγώς δασικές εκτάσεις

Να που οδηγεί η ενδοτικότητα, επιχρυσωμένη και “στολισμένη” με κάποιες χάντρες για τους ιθαγενείς, ντροπιαστικά φύλλα συκής, με στόχο να μην σβήσουν οι ελπίδες στους προβληματισμένους ακολουθούντες.

Η ελληνική γλώσσα, είναι γνωστό, ότι διαθέτει πλούσιες λέξεις, που μπορούν να μεταμορφώσουν τα χειρότερα πράγματα, σε θετικές στο πρώτο άκουσμα, νεφελώδεις εκφράσεις, που κρύβουν την αλήθεια, από τους αμύητους στην γλώσσα της “πολιτικής”.

Ο πολίτης όμως, μετά από 6 χρόνια μνημόνια, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν λέξεις όπως, “επενδύσεις”, “ανάπτυξη”, “απομείωση χρέους”, “δημόσιο συμφέρον”, “μεταρρύθμιση” και καταλαβαίνει πόσο σκληρά θα …“αγωνιστούν για το συμφέρον του ελληνικού λαού”, οι ξένοι ή Έλληνες “έμπιστοι”, που θα βολευτούν στις άνετες πολυθρόνες του παραπάνω συμβουλίου.

Οι κυβερνητικές διευκρινίσεις ότι…

«τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση και πως είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν» και ακόμη ότι
«Σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν, θα αποδοθούν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις»,

…μας δημιουργούν περισσότερη θυμηδία, για το πόσο αφελείς μας θεωρούν αλλά και μας κάνουν να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, για το τι μας περιμένει !!!

Ηλιούπολη 20-5-2016
 

Προβλήθηκε 1900 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.