Μια νέα Συνεταιριστική Κίνηση για τις εκλογές του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ γεννήθηκε σήμερα.

Φιλοδοξεί να ανατρέψει τις κατεστημένες νοοτροπίες που εδώ και χρόνια επικρατούν στον Συνεταιρισμό της ΔΕΗ.

Αυτό δηλώνουν τα μέλη της Συνεταιριστικής Αναγέννησης στην Ιδρυτική τους Διακήρυξη.

Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε να τα καταφέρουν προς όφελος όλων των μελών τους.

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  Π.ΣΥ.Π.-ΔΕΗ

Ιδρυτική διακήρυξη

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα σημείο καμπής για τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΔΕΗ, ενός φορέα κοινωνικής οικονομίας, στον οποίο τα μέλη του έχουν ταυτόχρονα τις ιδιότητες του ιδιοκτήτη αλλά και του πελάτη.

Ο σκοπός του ΠΣΥΠ-ΔΕΗ είναι η προαγωγή της οικονομίας των μελών του μέσω της αξιοποίησης του αριθμού των μελών που τον απαρτίζουν.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός μελών τόσο μεγαλύτερο είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα ανάπτυξης του συνεταιρισμού,  δίνοντας του τη δυνατότητα επίτευξης χαμηλών τιμών και υψηλού μερίσματος προς τα μέλη.

Δυστυχώς όμως εδώ και αρκετά χρόνια ο ΠΣΥΠ-ΔΕΗ κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα του -ζημιογόνα σε κάθε περίπτωση – αποδεικνύουν ότι οι Διοικήσεις μέχρι τώρα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μελών αλλά και των καιρών, με επακόλουθο τη συνεχή συρρίκνωση των μελών.

Ο ΠΣΥΠ-ΔΕΗ καλείται να παίξει ένα αποφασιστικό ρόλο στα χρόνια που έρχονται για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την καλύτερη αξιοποίηση του εισοδήματος όλων των συναδέλφων και αναμφίβολα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ξανά σε πορεία ανάπτυξης προς
όφελος των μελών του, αλλάζοντας εμπορικό προσανατολισμό, εφαρμόζοντας αποτελεσματικές καινοτομίες, εστιάζοντας σε ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από συστηματική έρευνα αγοράς και με εμπλουτισμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών, με δημοκρατική διοίκηση και χρηστή διαχείριση.

Η ώρα μηδέν για τον Συνεταιρισμό μας έφτασε!

Η Συνεταιριστική Αναγέννηση δημιουργείται διότι αποτελεί αναγκαιότητα, δεδομένης της οικονομικής ύφεσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία.

Πέρα και πάνω από σωματειακές και προσωπικές σκοπιμότητες φιλοδοξεί να ανατρέψει κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές, που μόνο προς όφελος των μελών του δεν αποδίδουν.

Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις που πιστεύουν στο Συνεταιριστικό Κίνημα και μπορούν και θέλουν με διαφάνεια, εντιμότητα, και ειλικρίνεια να συμβάλουν στην έξοδο από το τέλμα που έχει περιέλθει ο ΠΣΥΠ-ΔΕΗ, να συμμετέχουν και να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Συνεταιριστικής Αναγέννησης ΠΣΥΠ-ΔΕΗ, το οποίο το απαρτίζουν ικανοί συνάδελφοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι και οραματίζονται έναν Συνεταιρισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων μας.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π.ΣΥ.Π-ΔΕΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΥΠ-ΔΕΗ

ΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΧΛΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΗΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΓΑΠΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΛΙΝΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΛΙΝΑΡΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΣΟΦΙΑ

 


 

Προβλήθηκε 1851 φορές

Δήλωση - Πρόσκληση προς τον Διευθυντή... Λυκείου Ηλιούπολης (του Νίκου Καραβέλου)

Αξιότιμε κ. Διευθυντά. Αξιότιμοι κ.κ Διδάσκοντες. Με ενόχληση, ως επιστήμων και άνθρωπος ανέγνωσα το κείμενο διάταξης που προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Πρόκειται για το άρθρο 96 του ν. 4790/2021, που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να ορίσουν τις διαδικασίες ελέγχων ή "αυτοελέγχων" των μαθητών για covid-19.

Φιλανθρωπία με... ξένα κόλλυβα (του Γιώργου Τζεδάκι)

Από το «κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες» φτάσαμε στο «κρίσιμο το επόμενο δίμηνο». Άντε, με το καλό και στο… κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια! Ο πρωθυπουργός, πάντως, είναι ευχαριστημένος με τους… 8000 και πλέον νεκρούς από την πανδημία.

Μας έκλεψαν την πρωτιά στη διαφθορά! - Δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. (του Γιώργου Τζεδάκι)

Η κυβέρνηση, όμως, διαφωνεί με τα στοιχεία της έκθεσης διαφάνειας και σημειώνει ότι «η βαθμολόγηση της χώρας αποτυπώνει υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά στοιχεία». Και έχει δίκιο.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (του Νίκου Καραβέλου)

Ας ξεκινήσουμε με αυτό: " ...Αναλογιζόμενος όσο μπορώ πιο έντιμα την τριακονταετή περίπου θητεία μου, στην ΄άσκηση της δικαιοσύνης, το μόνο αντικειμενικό καταστάλαγμα που διατηρώ, είναι ότι περπάτησα σε ένα δρόμο μάταιο.