Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης για τη Δημόσια περιουσία διαβάζουμε: «Η εφαρμογή του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ανάμεσα σε όλα τα άλλα επιφυλάσσει για την τοπική κοινωνία της πόλης μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη.

Με τη δημιουργία του υπερταμείου όλος ο πλούτος της χώρας μεταβιβάζεται στα χέρια του κουαρτέτου.

Έτσι οι μακροχρόνιοι αγώνες του Ηλιουπολίτικου λαού για να κατοχυρώσει τη δημόσια περιουσία από τους τσιφλικάδες – καταπατητές ΝΑΣΤΟΥΣ υπονομεύεται και ουσιαστικά ακυρώνεται από το κατατεθέν νομοσχέδιο.

Καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν να στερήσει από το λαό της πόλης αυτά που του ανήκουν, προχωρώντας στην άμεση αξιοποίηση όλων των οικοπέδων της πόλης».

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ένα σημαντικό βήμα γίνεται από συγκεκριμένες παρατάξεις του Δήμου που παραδέχονται την ύπαρξη των μνημονίων και κυρίως του τρίτου μνημονίου!

Η συζήτηση για τις ευθύνες του 1ου ή του 2ου ή του 3ου μνημονίου και τον αν άλογο επιμερισμό, είναι άνευ αντικειμένου. Στο ίδιο καζάνι καταντήσανε!

Όσον αφορά την ουσία του θέματος, του Νόμου για το υπερταμείο των 99 χρόνων, είναι επιτυχία του 3ου Μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης που συμμετείχε σε όλους τους αγώνες για τη Δημόσια Περιουσία, οφείλει, όχι μόνο να πάρει δημόσια και διακριτή θέση αλλά και να φροντίσει να φτάσει αυτή η διακριτή θέση του στο κάθε σημείο της Ηλιούπολης, στο κάθε Πολίτη της Ηλιούπολης.

Κυρίως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης οφείλει να δηλώσει τις προθέσεις του, τις δυνατότητές του , την αποφασιστικότητά του, να παρέμβει στην Κυβέρνηση που στηρίζει!

Βέβαια υπάρχει και η γνωστή «κεντρική γραμμή», «με πόνο καρδιάς υποστηρίζουμε το υπερταμείο» με το οποίο διαφωνούμε «δίχα και καθέτως»!

Σαφώς δεν αποτελεί απάντηση η υπερψήφιση του ψηφίσματος από τα «εκλεκτότερα» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο!

 

Το Μάτι Πίσω από την Πλάτη

26.5.2016



 

Προβλήθηκε 1081 φορές