ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ!!!

Τριτωσε το κακο μεσα σε τρεις μηνες!

Μετα το δημο Κορυδαλλου και το δημο Κηφισσιας, χθες το νυχτα γυρω στις 12 το Δημοτικο Συμβουλιο του Δημου Ηλιουπολης αποφασισε να βαλει ΧΑΡΑΤΣΙ στη Βιολογικη Αγορα η οποια λειτουργει απο το 2003 με μεγαλη επιτυχια(παρα την κριση),συμμετεχουν δε περι τους 70 παραγωγους (μαζι με τους εποχιακους) και εξυπηρετει περιπου 2000 οικογενειες!

δείτε εδώΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 19-5-16.

Θεμα 20. Καθορισμός προϋποθέσεων, όρων και διαδικασιών λειτουργίας αγοράς βιολογικών προϊόντων

Μας αντιμετωπισαν σαν να ειμαστε η αιτια ολων των δεινων του Δημου Ηλιουπολης και ολοκληρης της κοινωνιας!

Ενοιωσα εναν ιδιοτυπο κοινωνικο ρατσισμο εναντιον μας! (η αγανακτηση,ο εκνευρισμος,η απογοητευση ηταν τοσο πολυ,που ο υπνος με πηρε κατα τις 6 το πρωι)!

Η συμπεριφορα τους δε απεναντι στην Αντιπροεδρο του συλλογο μας ηταν προκλητικη!!!

Δεν σεβαστηκαν μια γυναικα-αγροτισα πανω των εξηντα που δουλευει στα χωραφια και στο παγκο της ατελειωτες ωρες την ημερα για να ζησει την οικογενεια της και να φερει καθαρο προιον στη πολη και αν προκαμει στα εβδομηντα της-οπως ολοι μας- να παρει την αγροτικη της συνταξη καμμια 300 Ευρω...και αν!!!!!!

Δεν τους ενδιαφερει ουτε η καταστροφη της φυσης ουτε η υγεια των δημοτων τους!!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

Δεν ευθυνονται οι βιοκαλλιεργητες για την οικονομικη κατασταση του Δημου!Το ποιος ευθυνεται το ξερουν ολοι!

Το επιχειρημα τους ηταν πρεπει να πληρωσετε οπως πληρωνουν οι κουλουρτζηδες και αυτοι που πουλανε σημαιες στις Εθνικες εορτες! (δεν εχουμε προβλημα με τους ανθρωπους του μεροκαματου,εξαλλου και οι βιοκαταναλωτες-τριες ανθρωποι του μεροκαματου ειναι στη συντριπτικη τους πλειοψηφια και αυτο που τους διαφοροποιει απο τους υπολοιπους ειναι η συνειδηση τους απεναντι στο περιβαλλον και τη διατροφη)!

Οι λογοι που δεν πρεπει να μπαινει χαρατσι και οτι θα πρεπει ολοι να υποστηριζουν το οικολογικο προιον ειναι ΑΠΕΙΡΟΙ!!!(θα παρατεθουν λεπτομερως στο επομενο κειμενο!)

Ο Δημος της Ηλιουπολης κοινωνικα δεν μας αναγνωριζει ουτε καν τα δικαιωματα ενος συμβατικου αγροτη-πωλητη στις λαικες που λειτουργουν 5 στο Δημο την εβδομαδα και συμμετεχουν χιλιαδες παραγωγοι και εμποροι ολων των ειδων!Τι θελουμε να πουμε!!!!

Ο συναδελφος μας συμβατικος αγροτης που συμμετεχει στις λαικες αγορες πληρωνει καποια χρηματα στο κρατος,καποια απο αυτα παιρνουν και οι δημοι για την αποκομιδη των 'σκουπιδιων',ειναι ομως πολυ λιγα με αποτελεσμα να επιβαρυνουν κατα πολυ τα οικονομικα των δημων και οχι μονο αλλα και να γεμιζουν τις ηδη γεματες και παρανομες χωματερες!

Για τους Βιο-καλλιεργητες δεν υπαρχουν σκουπιδια! Αυτα που αλλοι αποκαλουν σκουπιδια για μας ειναι υλικα για παραγωγη κομποστας και τροφη για τα ζωα μας!

-22 χρονια τωρα στις 28 αγορες που εχουμε στο νομα Αττικης και σε ολη τη χωρα δεν χρεωσαμε κανενα Δημο ουτε ενα ευρω!!!!!

Οι συμβατικες αγορες με τον τροπο που λειτουργουνε τους χρεωσαν με εκατομυρια!!!!!!

Το λογαριασμο βεβαια τον πληρωνει ο δημοτης αλλα και το περιβαλλον!!!

Για το Δημο Ηλιουπολης δεν ισχυει Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!

Για το Δημο Ηλιουπολης ισχυει οτι πληρωνει αυτος που προστατευει το περιβαλλον και την υγεια των δημοτων και πολλα αλλα τα οποια επιτυγχανει η Οικολογικη Γεωργια!.

Αυτη την αποφαση ο Δημος πηρε εψες τη νυχτα!!!

Εμεις απαντησαμε με τα εξης επιχειρηματα!

1ον Οι βιοκαλλιεργητες δεν προκαλουν περιβαντολογικο και κοινωνικο κοστος το οποιο δεν μετρειεται με χρημα,οπως ειναι η καταστροφη του πλανητη και η ανθρωπινη ζωη!

2ον Οι βιοκαλλιεργητες ξοδευουν αρκετα για την λειτουργεια των αγορων αυτων,οπως γραφεια.γραμματεας,ελεγκτη Γεωπονο (μονο την περασμενη χρονια δωσαμε 10.000 ευρω για χημικες αναλυσεις των προιοντων των περισσοτερων απο τα μελη μας για ασφαλεια 100%)επι πλεον πανακριβες τουαλετες,εντυπα,ενημερωτικα κλπ κοστος περιπου 3 ευρω την ημερα για τον καθε παραγωγο!

3ον Η κριση επιδεινωσε την οικονομικη κατασταση σας οπως και ολων των αγροτων,τα εξοδα ανεβηκαν κατακορυφα και οι τιμες επεσαν η εμειναν στασιμες,το μεροκαματο δεν βγαινει πλεον για πολλους απο μας!!

4ον.Τα κηπευτικα βιολογικα προιοντα δεν ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ,οι αποζημειωσεις απο τις καταστροφες σχεδον ανυπαρκτες!

5ον Τα βιολογικα προιοντα ειναι σε ονομαστικες τιμες και οχι σε πραγματικες ηδη ακριβα,τα επι πλεον κοστη θα τα κανουν απροσιτα!(συμφωνα με τα μυαλα του δημου πρεπει να πληρωσουμε πανω απο 400 ευρω,αν το πολλαπλασιασουμε επι 6 ημερες την εβδομαδα φτανει με το καλημερα τις 2500 χιλιαδες!!Ε και λοιπον μας ειπαν πολλα ειναι?

6ον Οι βιοκαλλιεργητες εχουν ενα πλουσιο χορηγικο προγραμμα που το λεμε ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ και εκατονταδες απορες οικογενειες το απολαμβανουν, ειναι αδικο να τους το στερησετε!

Αυτα ειπαν και αυτα αποφασισαν για ανθρωπους που αν καταφερουν και βγαλουν 10.000 το χρονο θανε πολυ ευχαριστημενοι και ας δουλευουν απο το πρωι εως το βραδυ ολο το χρονο με βροχες και με καυσωνες!

Οποιος δεν το πιστευει το καλουμε ναρθει στα χωρια μας στα χωραφια μας...αυτος καλα θα περασει,εχουμε καλα προιοντα και καλο κρασι,να μας δει απο κοντα,γρηγορα ομως γιατι οπως μας πανε πολλοι θα εγκαταλειψουμε!!!

Κυριοι του Δημου μην μας ζητατε να γινουμε κατι που δεν ειμαστε!!

Οι αρχες μας ειναι επιτυχημενες και δοκιμασμενες στο χρονο! Δεν εχετε καμμια σοβαρη προταση,το κλεισιμο της αγορας θα ειναι εγκλημα,θα παει το Δημο δεκαετιες πισω!

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Οι βιοκαλλιεργητες μαζι με τους καταναλωτες του δημου και ολη την υγειη κοινωνια θα δωσουν εναν τιμιο αγωνα μεχρι την δικαιωση τους!

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ .

Θοδωρής Αρβανίτης

Προβλήθηκε 1389 φορές

Το διήγημα της Πέμπτης: ''Χωρίς στεφάνι'' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα διήγημα που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που αποκαλούμε «ατμόσφαιρα των ημερών», όμως θίγει ζητήματα της κοινωνίας μας διαχρονικά, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που τα προσεγγίζει ο μεγάλος Παπαδιαμάντης…