Στη συμβολή Μάρκου Μπότσαρη - Κολοκοτρώνη - Κουντουρώτη - Βούλγαρη, διαγώνια με το Δημαρχείο υπάρχει ένα μικρό τρίγωνο με μια ταλαίπωρη βλάστηση. Στο πλάι του τριγώνου είναι τοποθετημένοι κάδοι σκουπιδιών.

Δυο βδομάδες τώρα το «Μάτι Πίσω από την Πλάτη» εντόπισε μια σύγχρονη επιτύμβια πλάκα τοποθετημένη στο χώμα δίπλα στους κάδους απορριμμάτων!



Φωτογραφία από μακριά! Δίπλα στους κάδους κάτι ξεχωρίζει!

Στο βάθος το Δημαρχείο!



Στη φωτογραφία από κοντινότερη απόσταση ξεχωρίζεις πως πρόκειται για επιτύμβια πλάκα πεταμένη - τοποθετημένη εκεί για να την πάρουν οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου μαζί με τα άλλα σκουπίδια!

Πλησιάζοντας πιο κοντά είσαι μπροστά σε μια επιτύμβια πλάκα στην οποία αναγράφεται κείμενο-ποίημα από αυτά που συναντάμε στο Νεκροταφείο. Διαβάστε:


Στη φωτογραφία το ποίημα πάνω στη πλάκα με την υπογραφή «Η κόρη σου Μαρία»

Στο προ προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το φλέγον θέμα της στενότητας χώρου στο Νεκροταφείο της Ηλιούπολης χωρίς να δοθεί καμιά λύση!

Συζήτηση για τη συζήτηση! Κυρίως όμως μια ψυχρή συζήτηση, με μια ξύλινη γλώσσα για ένα θέμα με τόσο υψηλή ανθρώπινη συναισθηματική φόρτιση που αποτυπώνεται στην επιτάφια πλάκα!

Η Μαρία ξέθαψε τον Πατέρα της και κράτησε την Πλάκα . Δεν της πήγαινε να τη σπάσει! Την κράτησε στο σπίτι ώσπου πήρε την απόφαση να τη «διώξει» από το σπίτι της. Πιθανώς κάποιοι της επόμενης γενιάς ή άλλοι να «εκκαθαρίσανε» το σπίτι!

Δεν της πήγαινε όμως ούτε να τη σπάσει αλλά ούτε και να τη πετάξει μέσα στο κάδο απορριμμάτων! Την τοποθέτησε δίπλα και άφησε το «έργο» του πετάματος στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου!

Το απορριμματοφόρο του Δήμου με τους εργάτες μαζέψανε τα σκουπίδια τουλάχιστον τρεις φορές!

Δεν τους «πήγαινε το χέρι» να πετάξουν την επιτάφια πλάκα στο απορριμματοφόρο! Κάθε φορά την ακουμπούσαν κάτω σε διαφορετική θέση! Πάντα όρθια και σε ευανάγνωστη θέση!

Μαρία, το Μάτι Πίσω από την Πλάτη άφησε την πλάκα εκεί.

Τη φωτογράφισε και τη δημοσιεύει. 

Ένα κερί στο γλυκό σου Πατέρα σ όλους τους Πατεράδες που μας «αποχωρίστηκαν»!

Από τέτοιες επιτύμβιες  επιτάφιες πλάκες, στήλες, συντέθηκε-τεκμηριώθηκε το μεγάλο μέρος της Ιστορίας των Ανθρώπων, των Εθνών.

 

Το Μάτι Πίσω από την Πλάτη

31.5.2016
 

Προβλήθηκε 1242 φορές