Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους

αυτό που συμβαίνει στους ελληνικούς δρόμους.

 

Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και 593 τραυματίστηκαν, συνολικά, σε 495 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάιο 2016 στην Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Μάιο σημειώθηκαν 16 θανατηφόρα τροχαία με 17 νεκρούς, 21 με ισάριθμους σοβαρά τραυματίες και 458 με 572 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση σηματοδοτών, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 31.048 παραβάσεις από τις οποίες 922 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.  

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 1589 φορές
Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Ευρωεκλογές 2024: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (15.4.24) οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των μελών και φίλων του κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής.