ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Εντός των τειχών 09 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του τεράστιου έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηλιούπολης συνολικού κόστους 11.500.000 Ευρώ που καλύπτεται εξολοκλήρου από κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Αττικής και ξεκίνησε η δεύτερη φάση στην οδό Σοφ. Βενιζέλου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή των βασικών συλλεκτήριων αγωγών Σ2, μήκους 1400 μ., που ακολουθεί τη Λ. Σοφ. Βενιζέλου, συνεχίζει περιμετρικά της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, και θα συμβάλλει στον κεντρικό αγωγό Σ3, μήκους 2650 μ., που ακολουθεί τις οδούς Μαραθωνομάχων – Πάρου – Αθηνών – Μαρίνου Αντύπα – Πλαπούτα – Πιπίνου, διέρχεται από το Πάρκο Καλαβρύτων, και εκβάλλει σε κλειστή διαδρομή του ρέματος Πικροδάφνης.

Το παραπάνω έργο είναι τεράστιας σημασίας για την Ηλιούπολη, καθώς, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή των συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων στην οδό Αναστάσεως και στην περιοχή της οδού Παΐκου, θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη, κατά την εκδήλωση σφοδρών καιρικών φαινομένων (βροχών και καταιγίδων), και θα εξασφαλίσει την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Οι δύο αγωγοί, που θα διατρέχουν υπόγεια όλη την Ηλιούπολη, συλλέγοντας τα όμβρια ύδατα, θα δώσουν οριστικό τέλος στη γνωστή σε όλους μας μετατροπή των δρόμων σε επικίνδυνους, για πεζούς, αυτοκίνητα και σπίτια, ποταμούς.

Αξιοσημείωτη όμως είναι και η ποιότητα του έργου που παρατηρείται στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και στην αποκατάσταση της ασφάλτου και των πεζοδρομίων που συνοδεύουν το έργο και αφήνουν μια επιπλέον προστιθέμενη αξία στους δρόμους της Ηλιούπολης.

 

Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Παναγιώταρης Αναστάσιος 

Προβλήθηκε 988 φορές

Hλιούπολη: Έπεσε μεγάλο ξύλινο δοκάρι ενώ έπαιζαν παιδιά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

Στιγμές αγωνίας έζησαν γονείς και μικρά παιδιά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, όταν μια μεγάλη ξύλινη δοκός από την υπερυψωμένη κατασκευή (πέργκολα) του χώρου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

''Έφυγε'' ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ μέχρι τέλους, συνεπής αγωνιστής της γενιάς των φυλακίσεων και των εξοριών, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρόνων.