Το νέο τρόπο εφαρμογής του Προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σε ιδιωτικές και δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ) παρουσίασε σε εκπροσώπους συλλόγων ιδιωτικών παιδικών σταθμών και εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρία, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, από κοινού με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, για πρώτη φορά φέτος το Σεπτέμβριο όλες οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα λάβουν το voucher (επιταγές) για την εγγραφή των παιδιών τους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που ενώ κάποιες το δικαιούνταν εν τέλει δεν το λάμβαναν.

Επίσης, με voucher θα μπορεί να καλύπτεται το 100% των θέσεων στις δομές παιδικής φροντίδας, καθώς αίρεται ο περιορισμός του 70% , γεγονός που σημαίνει ότι πλέον όποια οικογένεια είναι κάτοχος voucher θα είναι σίγουρη ότι θα εξυπηρετηθεί σε κάποιο σταθμό.

Οι σχετικές αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) από αρχές Αυγούστου και οι προσφερόμενες θέσεις είναι 80.000.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσης λόγο για ριζική απλοποίηση των διαδικασιών και διασφάλιση των πληρωμών σε μηνιαία βάση, «ώστε να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις που προέκυπταν από το παλιό και βαρύ σύστημα με τις πληρωμές ανά τρίμηνο και έτσι να μην έρχονται κάθε τόσο σε δυσχερή θέση οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος εξ αιτίας της γραφειοκρατίας».

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος διατηρείται σχεδόν στα περσινά επίπεδα (175 εκατ. ευρώ) καθώς η μειωμένη συμμετοχή του ΕΣΠΑ (93 από 120 εκατ. ευρώ) αντισταθμίζεται από αντίστοιχη αύξηση της εθνικής συμμετοχής (82 από 57 εκατ. ευρώ).

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ, στην οποία θα αναλύονται οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το προσεχές σχολικό έτος 2016-2017.

πηγή: www.newsit.gr
 

Προβλήθηκε 1132 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.