Εργαστήριο επεξεργασίας εναλλακτικής πρότασης για το Ελληνικό

Στα πέριξ 15 Ιουνίου 2016

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρες 14:οο-20:οο
2ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (δίπλα στο Μετρό ΕΛΛΗΝΙΚΟ – 35η Οδός).

Εν όψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της διαδικασίας παραχώρησης - εκποίησης στον Όμιλο Λάτση κ.α για 99 χρόνια του χώρου των 6.200 στρ. του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, επισημαίνεται ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία «διαβούλευσης» και δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων επί των προγραμματιζόμενων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων στον προαναφερόμενο χώρο.

Με αυτά τα δεδομένα, Η «Ομάδα Αρχιτεκτόνων για το Ελληνικό» σας καλεί στο «Εργαστήριο Επεξεργασίας Εναλλακτικής Πρότασης για το Ελληνικό» που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της 15ης Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας «REPORTING FROM THE FRONT».

Στόχος του «Εργαστηρίου» είναι η άμεση έναρξη μιας δημόσιας συζήτησης επί του σημαντικού αυτού ζητήματος, με σκοπό αφ’ ενός την ενημέρωση των πολιτών και αφ’ ετέρου την διαμόρφωση, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, μιας εναλλακτικής Πολεοδομικής Πρότασης για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, η οποία θα αντιμετωπίζει τον δημόσιο χώρο ως «Κοινό Αγαθό».

Architettura 2016 - La Biennale di Venezia –
«Ομάδα Αρχιτεκτόνων για το Ελληνικό»
Φερενίκη Βαταβάλη, Μέλπω Δάνου, Αννα Καράπα-Λαβασά,
Κωσταντίνος Σαββίδης, Πάνος Τότσικας, Νατάσσα Τσιρώνη
 

Προβλήθηκε 1031 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.