Η ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 17 Ιουνίου 2016

Τον Δήμο Ηλιούπολης εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαίρη Κουρή στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR που διεξάχθηκε στη Κύπρο.

Στόχος της πανευρωπαϊκής συνάντησης ήταν η υιοθέτηση της Διακήρυξης για τους Πρόσφυγες.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία τόνισε στους Ευρωπαίους εταίρους την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη μέλη, μέσα από τα αρμόδια όργανά τους, να συμβάλλουν στη θωράκιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα και τους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Κύπρο, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη είχαν επαφές με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Κύπρο Ηλία Φωτόπουλο και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό.

Στη συνάντηση με τον Πρέσβη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο ρόλο που έχει αναλάβει στο επίπεδο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν στο προσφυγικό.

Στην αντιπροσωπεία που εκπροσώπησε την Ελλάδα συμμετείχαν, εκτός από τη κα Μαίρη Κουρή, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

 

Προβλήθηκε 1651 φορές
Ο καιρός την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αίθριος. - Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 έως 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αίθριος. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αίθριος. - Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 και στα ανατολικά έως το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.