Η Μόνιμη επιτροπή Οικονομικών της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας που ελέγχεται από την αντιπολίτευση θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τη φερόμενη χρηματοδότηση των 7.000.000 ευρώ από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες προς το κόμμα των Podemos στην Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο, τα ποσά αυτά δόθηκαν στο Ίδρυμα Πολιτικών και Κοινωνικών Μελετών (CEPS), των Podemos, μεταξύ των ετών 2003 και 2011.

"Είναι ένα ποσό εξαιρετικά υψηλό για να είναι μόνο συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη .

Θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τον πραγματικό προορισμό του, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η Βενεζουέλα βιώνει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση , " τόνισε ο Φρέντι Γκεβάρα , πρόεδρος του ελεγκτικού μηχανισμού της Εθνοσυνέλευσης.

"Θα είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τα εμπρός με έρευνες και έλεγχο των δημόσιων πόρων της χώρας, καθώς η διαφθορά κρατά τη χώρα βυθισμένη στη χειρότερη οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Luis Florido.

Πηγή: www.lifo.gr 

Προβλήθηκε 467 φορές
Τι αλλάζει από Δευτέρα 30.03.2020, στο όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται PIN για ποσά έως και 50 ευρώ θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, μετά την απόφαση των τραπεζών να αυξήσουν το όριο στις συγκεκριμένες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN.

ΝΔ: Καλούμε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

«Ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα, για την ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" σε κάθε δήμο της χώρας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, στην εκπομπή «Από τις έξι», στην ΕΡΤ1.