Εμείς στηρίζουμε την ΒΙΟΜΕ.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να πουν κάτι για τα σημερινά επεισόδια; 

Εμείς προτείνουμε αυτό που λέει η ανακοίνωση του Δικτύου Αλληλεγγύης Ηλίου-Πόλις : "... Επίσης διαθέτουμε και τα φυσικά καθαριστικά προϊόντα της ΒΙΟΜΕ, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων να κρατήσουν το εργοστάσιο."

Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Κάπου έχουμε μπερδευτεί. Στηρίζουμε και δέρνουμε;

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Υπουργείο Εργασίας καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ που επιχείρησαν να στήσουν σκηνές μπροστά από το υπουργείο.

Μετά το τέλος της συνάντησης εργαζομένων με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια, χρήση χημικών και δύο προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες απελευθερώθηκαν τελικά λίγο μετά τις 14.30 χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες. Ένας διαδηλωτής φέρεται να τραυματίστηκε και να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μαζί με τη ΒΙΟΜΕ, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου, εργαζόμενοι στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο Επεξεργασίας Ξυλείας στην Ημαθία.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση σχετικά με τις εντάσεις που σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στην οποία καταγγέλλει την αστυνομική βία.

«Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου αλλά και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπς και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους και μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο αγωνιζόμενοι ενώ προσήχθησαν άλλοι δύο μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, την ώρα μάλιστα που τραβούσε πλάνα από τις συμπλοκές.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζουμε την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον πολιτών που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία τους και απαιτούμε σεβασμό στους λειτουργούς της Ενημέρωσης.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ ζητά για πολλοστή φορά να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη καταγραφή των γεγονότων» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Προβλήθηκε 1050 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.