Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ενέκρινε την εισήγηση για τον ΑΔΜΗΕ και μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 24% των μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την υλοποίηση της συμφωνίας για τον ΑΔΜΗΕ, όπως αποτυπώνεται στη σχετική νομοθεσία.

Εκτός από τον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού 24%, όπως προσδιορίστηκε από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου των μετοχών του Διαχειριστή σε στρατηγικό επενδυτή, σε 25% προσδιορίστηκε το ποσοστό των μετοχών που θα μεταβιβαστεί στη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

Το 51% των μετοχών θα εισφερθεί σε εταιρεία συμμετοχών, η οποία θα ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο και στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Η εισήγηση για τον ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε με πλειοψηφία 96%.

Η γενική συνέλευση με πλειοψηφία 44,83% των μετόχων ενέκρινε την πρόταση του Δ.Σ. ως προς την επιλογή του ελεγκτή της εταιρείας για το 2016, παρά την αντίθετη άποψη του Δημοσίου, την οποία υποστήριξαν το 44,1% των μετόχων.

Υπέρ της πρότασης της ΔΕΗ, δηλαδή αντίθετα με την άποψη του Δημοσίου, ψήφισε το ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, η συνέλευση ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την τιμολόγηση της «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Όσο διήρκεσε η γενική συνέλευση των μετόχων, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προχώρησε σε στάση εργασίας, ενώ ομάδα εργαζομένων με πανό και συνθήματα διέκοψαν τη συνεδρίαση εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

https://www.efsyn.gr 

Προβλήθηκε 1121 φορές
Ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε πτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24), έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.