Μικρή περαιτέρω ενίσχυση των βοριάδων στο κεντρικό Αιγαίο που θα φτάνει τα 7 μποφόρ, ενώ και στο νότιο Ευβοϊκό και στα ανατολικά της Αττικής οι βοριάδες θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, με λίγο πιο δροσερή ατμόσφαιρα όπου θα επικρατούν πιο ισχυροί άνεμοι, δηλαδή στη Κρήτη, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Στη δυτική Ελλάδα θα κάνει ζέστη με το θερμόμετρο μέχρι τους 36 με 37 βαθμούς, όπως και στη Βόρεια Ελλάδα.

Την Τετάρτη παροδικά θα εξασθενήσουν οι βόρειοι άνεμοι επιτρέποντας στον υδράργυρο να ανέβει ελαφρώς. Στο τέλος της εβδομάδας πλησιάζουν βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία αίθριος καιρός και η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με ήπιους ανέμους και το θερμόμετρο από 22 έως 34 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα ήλιος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο καλός καιρός και η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Στα Κύθηρα ισχυροί βοριάδες με το θερμόμετρο μέχρι τους 30 βαθμούς.

Στην Κρήτη αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και βόρειους ανέμους στα 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 20 έως 32 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήλιος με βόρειους ανέμους στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα καλός καιρός με αραιές νεφώσεις και τη θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς.

Στην Αττική αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους μέχρι τα 6 μποφόρ στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.  

 

http://www.alphatv.gr/

Προβλήθηκε 1000 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.