Οι υψηλές τιμές θα διατηρηθούν και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα με τα θερμόμετρα να δείχνουν το μεσημέρι τοπικά μέχρι τους 38 με 39 βαθμούς στη κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στη Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη βόρεια και δυτική Ελλάδα και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει αίθριο καιρό, οι άνεμοι όμως θα στραφούν σε δυτικούς που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ρίχνοντας τον υδράργυρο στους 33 με 36 βαθμούς.

Ίδιες συνθήκες θα επικρατήσουν όλο το Σαββατοκύριακο, με τις βροχές να σταματούν από τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή:

Στη Θράκη καλός καιρός, στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές το βράδυ. Το θερμόμετρο από 24 έως 35 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα νεφώσεις που θα πυκνώσουν μέσα στην ημέρα και τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί που θα ενισχυθούν και το βράδυ θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο αρχικά καλός καιρός και στη συνέχεια νεφώσεις στα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 και στα ανατολικά μέχρι τους 38 βαθμούς.

Δυτικοί άνεμοι στα Κύθηρα με το θερμόμετρο μέχρι τους 29 βαθμούς.

Στην Κρήτη αίθριος καιρός με δυτικούς ανέμους που μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 23 έως 37 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί- βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά με τάση ενίσχυσης και νότιοι στα κεντρικά. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα καλός καιρός με αραιές νεφώσεις και τη θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς.

Στην Αττική αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και ζέστη.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

www.alpha.tv
 

Προβλήθηκε 1004 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.