Νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το Σάββατο 16 Ιουλίου στα δυτικά και τα βόρεια και κατά τόπους στα κεντρικά πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτικά:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ θα πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικότερα τμήματα. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά ανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στις βορειότερες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom Αθήνα 9.84 

Προβλήθηκε 1101 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.