Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει, μετά το δικαστικό συμβούλιo και η εισαγγελέας Εφετών Ευσεβία Κορμικιάρη στο γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη για τα εμβάσματα των 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο.

Η εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί ο καλλιτέχνης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κρίνοντας ότι πρέπει να απορριφθεί η έφεση που κατάθεσε κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Με την υπ’ αρ. 1199/2016 πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός υιοθετεί το σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου και ζητεί να επικυρωθεί το σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε για την παραπομπή του καλλιτέχνη σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η κατηγορία αφορά τα εμβάσματα που είχε αποστείλει τη διετία 2010-2011 στην Κύπρο για τα οποία του έχει επιβληθεί πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με το βούλευμα που έχει εκδοθεί στο βάρος ο δημοφιλής καλλιτέχνης «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι δικαστές αναφέρουν ακόμη ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σκόπιμα απέκρυψε τα εισοδήματά του από την εφορία για να μην πληρώσει φόρους, αναμειγνύοντας στη συνέχεια τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα. «Συγκεκριμένα στον άνω τόπο και κατά το ως άνω χρονικό διάστημα υπαγόμενος φορολογικά στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Γλυφάδας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φόρου εισοδήματος και απέκρυψε καθαρά φορολογητέα εισοδήματα, προερχόμενα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, με σκοπό να αποφύγει την πληρωμή του αναλογούντος φόρου εισοδήματος».

Όπως αναφέρεται δε στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης « απέκρυψε το εγκληματικό προϊόν, αναμειγνύοντάς το με άλλα νομίμως κατεχόμενα από αυτόν περιουσιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας το για τις εν γένει οικονομικές του δραστηριότητες και κατέχοντάς το επί μακρόν...».

Ο ίδιος ο τραγουδιστής επιμένει πως τα χρήματα αυτά ήταν νόμιμα και φορολογημένα υποστηρίζονταςσυγκεκριμένα ότι «τα χρηματικά ποσά που εμβάστηκαν σε λογαριασμούς του, ποσού 1.317.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2008 (διαχειριστική περίοδος 2007), 1.400.000 ευρώ για το έτος 2009 (διαχειριστική περίοδος 2008) και 1.200.000 για το έτος 2010 (διαχειριστική περίοδος 2009) και τα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, προέρχονται από την επενδυτική εταιρεία με την επωνυμία G. Low Services Limited που εδρεύει στην Κύπρο και αποτελεί αντισυμβαλλόμενή του στις προσκομιζόμενες από τον ίδιο από 08.01.2007, 07.01.2008 και 12.01.2009 επενδυτικές συμβάσεις, ο ίδιος δε ανέλαβε την επένδυση των ανωτέρω κεφαλαίων στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Χατζηγιάννης υποστήριξε στο υπόμνημά του ότι για τα επίμαχα ποσά υπέβαλε στη συνέχεια συμπληρωματικές δηλώσεις στην εφορία. «Περαιτέρω αναφέρει ότι το συνολικό ποσό των 4.995.643,41 ευρώ + 330.000 ευρώ = 5.285.643,41 ευρώ που εμβάστηκε από τον ίδιο στην αλλοδαπή αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ανωτέρω αντισυμβαλλόμενής του κυπριακής εταιρείας εφόσον προέρχονται από επενδύσεις των δικών της αρχικά εμβασθέντων ποσών, καθώς και ότι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος σε χρονικό διάστημα προγενέστερο του ελέγχου υπέβαλε συμπληρωματικές δηλώ- σεις φορολογίας εισοδήματος για τα οικονομικά έτη 2008, 2009 και 2010...».

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα έχει το Συμβούλιο Εφετών. Ο Χατζηγιάννης αναμένει, ωστόσο, και την κρίση του Διοικητικού Εφετείου ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε πρόσφατα υποστηρίζοντας πως το πρόστιμο που του έχει καταλογιστεί είναι υπέρογκο και αδυνατεί να το πληρώσει.

Η συνήγορός του Ευαγγελία Μάντζου τόνισε μάλιστα στους δικαστές πως ήδη ο γνωστός τραγουδιστής έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι υποχρεωμένος να δίνει το εξοντωτικό, όπως το χαρακτήρισε ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

«Από το 2000 έως το 2010 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. ευρώ» τόνισε η συνήγορος του καλλιτέχνη η οποία δεν παρέλειψε να μιλήσει για την 20ετή πορεία του στο τραγούδι, αφού εργάζεται, όπως είπε, από 18 ετών. 

 

πηγή: www.zougla.gr

Προβλήθηκε 764 φορές
Ο καιρός την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Βροχερός καιρός σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Σκληρή απάντηση ζωοφιλικής συνομοσπονδίας στο ΥΠΕΣ για τα καταφύγια αδέσποτων

Με τεκμήρια απαντά η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας (Συ.Ζω.Σω.Ελ.) στο υπουργείο Εσωτερικών για τις περικοπές πόρων από την χρηματοδότηση για την κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων από τους Δήμους.

Τέλος στη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και πεζούς στο κέντρο της Αθήνας! [Pics]

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά από συστηματική έρευνα, κατάφερε να βάλει τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Όλο το νομοσχέδιο για τη σωτηρία της ΔΕΗ -  Τι προβλέπει για τιμολόγια και μονιμότητα

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.