Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η Λαϊκή Ενότητα διοργάνωσε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής ΛΑΕ, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας Π.Σ. ΛΑ.Ε. Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Τόλιος, γραμματέας του ΜΑΧΩΜΕ, ο Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής πανεπιστημίου, ο John Rees, πανεπιστημιακός, και ο Tariq Ali, αρθρογράφος και συγγραφέας. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Η εκδήλωση καλύφθηκε, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με livestreaming από τη διαδικτυακή τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Δείτε τα video (εδώ και εδώ)

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε την απόφαση του βρετανικού λαού σχετικά με το Brexit, τονίζοντας το γενναίο χαρακτήρα της απόφασης καθώς και την έλλειψη, προς στιγμήν, αρνητικών συνεπειών, ενώ για την Ελλάδα είπε: «Το Brexit δείχνει έναν εναλλακτικό δρόμο και για την Ελλάδα.

Να φύγουμε εδώ και τώρα από την Ευρωζώνη χαράζοντας μια εθνική νομισματική πολιτική, επιχειρώντας παράλληλα να διαγράψουμε το χρέος μας».

Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, σχολιάζοντας την απόφαση του Brexit, θεώρησε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα δώσει μάθημα στις χώρες του σκληρού πυρήνα του Ευρώ, συμπληρώνοντας πως η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί και μάλιστα πιο σκληρή, μια και η απάντηση του δημοψηφίσματος στην Αγγλία λανθασμένα έχει θεωρηθεί ως κίνηση εθνικιστική και ακροδεξιά.
 

Προβλήθηκε 971 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.