Αυτή τη χρονική περίοδο στον Δήμο Βύρωνα εκτελούνται εργασίες από την ΕΠΑ Αττικής , για επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου. Η επέκταση αφορά κυρίως την περιοχή του Καρέα.

 

 Ο Δήμος Βύρωνα μετά από συνεννόηση με την ΕΠΑ Αττικής, παραχώρησε ένα χώρο επί της Κατεχάκη (απέναντι από τα σχολικά συγκροτήματα) για την εγκατάσταση βανοστασίου φυσικού αερίου ώστε να εγκαταστήσει σταθμό διανομής προς τον Καρέα.

 Η ΕΠΑ Αττικής, για την παραχώρηση αυτή αποδέχεται να υλοποιήσει χωρίς χρέωση τις επεκτάσεις για τη σύνδεση τεσσάρων (4) σχολικών συγκροτημάτων και ενός γυμναστηρίου του Δήμου μας.

 

 Το συνολικό κόστος των δωρεάν επεκτάσεων (μήκους 934 μ.) ανέρχεται στο ποσό των € 68.000.  Συγκεκριμένα οι επεκτάσεις αφορούν:

 

 α) Το Λύκειο Καρέα και το Κλειστό Γυμναστήριο, μήκους 589 μ.

 

 β) Το 5ο και 11ο Δημοτικό, το 3ο Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο και το 5ο Γυμνάσιο, μήκους 117μ.
 γ) Τα Σχολεία της Αγ. Τριάδας, μήκους 146μ.
 δ) Τα Δημοτικά επί της Σωκίων, μήκους 82μ.

 

  Η παροχή φυσικού αερίου στα σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, αποτελεί μια ενεργειακά οικονομική επιλογή που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των πολιτών προσφέροντας ευκολίες και ανέσεις.  Η χρήση φυσικού αερίου έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στο περιβάλλον.

 

  “Η καύση του δημιουργεί τη μικρότερη ρύπανση σε σχέση με τα λοιπά συμβατικά καύσιμα, συμβάλλει περιορισμένα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, αφού παράγει μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το πετρέλαιο, και δεν προκαλεί όξινη βροχή, καθώς δεν περιέχει καθόλου θείο. Συμβάλλει, λοιπόν, στην προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία έχουμε δεσμευτεί και διεθνώς ως χώρα”.*

 

* Πηγή: http://www.rae.gr/site/categories_new/consumers/know_about/gas/usages.csp
 

Προβλήθηκε 740 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».