• venchi
  • carbonoff
  • anthologio
  • vlachos_apofraxeis
  • ispecs
  • paulou_dontia
  • raxati
  • george's_jewellery
  • kargas
  • chrysallida_new
  • little_bees
  • lampros_odontiatros
  • syntrivani
  • artina bakery
  • petshopcorner
  • kids_party
  • jason cafe
  • enso_tatoo
  • goudis
  • skoumis_metaforiki
  • chrisalida
  • anagnostou
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • dimi_fashion
  • psinokaimetho
  • 3pigs
  • stamatiou_apofraxeis
  • moutrakia.kids.tv
  • booze
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • Iraklis_Tsims

Κάνʼ το όπως η Μαρία

Στα πέριξ 25 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση για την εκδήλωση που έγινε για την παραχώρηση της έκτασης του Ασυρμάτου στο δήμο Αγίου Δημητρίου, εξέδωσε η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου. Η δήμαρχος απαντά σε όσους την κατηγόρησαν για τους καλεσμένους που παρίσταντο στη γιορτή (η παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο) αλλά και στα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Η Μαρία Ανδρούτσου τονίζει ότι για να υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου “θα συνεργαζόμαστε και στο μέλλον με κάθε νόμιμη κυβέρνηση αυτής της χώρας και με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Μαρίας Ανδρούτσου:

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, γιορτάσαμε στο Δήμο μας ένα μεγάλο γεγονός.

Την παραχώρηση του τελευταίου και ουσιαστικά ολόκληρου του χώρου του Ασυρμάτου στο Δήμο μας, την κατάκτηση μιας διεκδίκησης από την κεντρική πολιτεία 30 και πλέον χρόνων.

Η γιορτή αυτή, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και που αφορούσε σε ένα σπουδαίο γεγονός, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε «κομματική φιέστα», αφού καλέσαμε τους πάντες: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, περιφέρεια, δημάρχους, φορείς και πολίτες.

Στο κάλεσμά μας αυτό, ανταποκρίθηκαν ο πρωθυπουργός της χώρας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Bουλή, βουλευτές άλλων κομμάτων, στελέχη της περιφέρειας, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, συλλογικότητες και πολίτες από το δήμο μας και γειτονικούς δήμους.

Τις επόμενες μέρες, μια σειρά μικρόψυχων σχολίων από θιασώτες του κομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ανθρώπους που σε κάθε περίπτωση προσπαθούν να αναδείξουν την αντικυβερνητική τους τοποθέτηση και από κινήσεις διαμαρτυρίας απέναντι στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που για πρώτη φορά πραγματικά είδαμε στο Δήμο μας, απέδειξαν ότι κάποιοι εξακολουθούν να «χάνουν το δάσος και να κοιτούν επίμονα το δένδρο», απέναντι σε ένα γεγονός που έπρεπε να αναδείξουν κυρίως, αυτό της παραχώρησης του Ασυρμάτου.

Πολύ επιγραμματικά σε ό, τι γράφτηκε αυτές τις μέρες απαντάμε:

1. Ως ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις Δημοτική Αρχή, συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, συνεργαζόμαστε στο παρόν και θα συνεργαζόμαστε και στο μέλλον με κάθε νόμιμη κυβέρνηση αυτής της χώρας και με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου μας.
2. Όσον αφορά στον Ασύρματο, είχαμε ήδη δώσει στη δημοσιότητα πλήρες χρονικό των ενεργειών που έχουν γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια, αναφέροντας αναλυτικά τη συμβολή και τη συμμετοχή του κάθε αρμόδιου φορέα ή προσώπου στην πορεία αυτή μέχρι τη σημερινή επιτυχία.
3. Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας του Πρωθυπουργού, προφανώς ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων, χωρίς δυνατότητα δικής μας παρέμβασης.
4. Διαφωνούμε με την προσαγωγή πολιτών, που έγινε πριν από την εκδήλωση, από «υπερβάλλοντα ζήλο» των σωμάτων ασφαλείας, για τους οποίους ζητήθηκε άμεσα να πάψει η κράτηση.
5. Καταδικάζουμε τα ανούσια φαινόμενα βανδαλισμού που παρατηρήθηκαν τόσο στο χώρο της εκδήλωσης όσο και στο δημαρχιακό μέγαρο.

Η προσπάθειά μας από εδώ και στο εξής επικεντρώνεται στην υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης του χώρου του Ασυρμάτου, στόχος τον οποίο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με την ίδια νοοτροπία και λογική, διεκδικώντας τα απαιτούμενα από κάθε δυνατή πηγή.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου 

http://geitoniamou.gr/

Προβλήθηκε 1680 φορές

Β. Σπανάκης: ''Πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης''

Για τη χρηματοδότηση ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης και της ευρύτερης περιοχής, μίλησε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ΠΑΣΟΚ.

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.