Συντάκτης: ΕΦ.ΣΥΝ.

Σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων σε όλη τη χώρα, οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Οπως προέκυψε από ελέγχους που πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες στη Χαλκίδα η Υπηρεσία Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και η Οικονομική Αστυνομία, οι δύο στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας (ποσοστό 66,67%) έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, ενώ σε 301 περιπτώσεις διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Ανάμεσα στις υποθέσεις αυτές ξεχωρίζει η περίπτωση του χώρου όπου τραγούδησε ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας.

Δεν επρόκειτο για κέντρο διασκέδασης, αλλά ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Ο ιδιοκτήτης του όμως είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά του με τη λειτουργία και κέντρου διασκέδασης στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τον έλεγχο, την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 900 – 1.000 άτομα και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 269 αποδείξεις για μπουκάλια αλκοόλ και καλάθια με λουλούδια, ενώ οι ελεγκτές ζήτησαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι που αναγράφονται σ’ αυτά.

Μάλιστα ο επιχειρηματίας δεν αντιμετωπίζει μόνο το νέο ελάχιστο πρόστιμο των 250 ευρώ για τη μη έκδοση αποδείξεων, καθώς ο έλεγχος θα επεκταθεί σε βάθος και στα βιβλία και τα στοιχεία της επιχείρησης και θα αφορά όλα τα προηγούμενα χρόνια με στόχο να διαπιστωθούν ενδεχόμενες παραβάσεις στη φορολογία εισοδήματος με απόκρυψη εισοδημάτων και στον ΦΠΑ.

Οπως δήλωσε στους εφόρους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, με τα νέα πρόστιμα θα διευκολυνθεί μεν ο έλεγχος, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία των ελέγχων, που στόχο έχουν τη γενικότερη φορολογική συμμόρφωση. 

Προβλήθηκε 1008 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.