Ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις αναζητούν μάρτυρες που θα καταθέσουν εναντίον του ανθρώπου που κακοποίησε και πέταξε σκυλί από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στην περιοχή της πλατείας Αμερικής, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η ιδιοκτήτρια του σκύλου - η οποία απουσίαζε από το σπίτι την ώρα της βιαιοπραγίας -θα ζητήσει η ίδια την ποινική δίωξη του δράστη.

Πρόκειται για τον σπιτονοικοκύρη της, ο οποίος εισήλθε στην ιδιοκτησία του στις 29/7 μαζί με δικαστικό επιμελητή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες της έξωσης εναντίον της, λόγω ανεξόφλητων ενοικίων.

Όταν αποχώρησε ο δικαστικός επιμελητής, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος προέβη στην αδιανόητη βιαιότητα προς τον σκύλο της 30χρονης, υπηκόου Πολωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει ζητήσει προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν, ενώ ο δράστης αν και συνελήφθη από την αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερος καθώς οι δύο μάρτυρες που παρουσιάστηκαν για να καταθέσουν για το συμβάν δεν τον αναγνώρισαν.

Όσον αφορά στην υγεία του σκύλου, αυτό θα χειρουργηθεί την Τρίτη σε κτηνιατρείο της περιοχής.

Το χρονικό:

Στην περιοχή του συμβάντος επικράτησε πανδαιμόνιο, με δεκάδες εξοργισμένους πολίτες να βρίζουν τον δράστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός προπηλακίστηκε άγρια από κάποιους από αυτούς, μέχρι να επιληφθεί του συμβάντος η αστυνομία και να τον προσαγάγει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνθρωπος που προέβη στην αποτρόπαια ενέργεια είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της οδού Ιεροσολύμων 21, το οποίο το νοικιάζει, και κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες του σκύλου απουσίαζαν. Άγνωστος παραμένει ο λόγος που επιτέθηκε στον σκύλο, τον οποίο πριν τον πετάξει από το μπαλκόνι τον χτύπησε βάναυσα.

Δύο γυναίκες κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν για το περιστατικό, όμως αδυνατούν να αναγνωρίσουν τον δράστη (δεν φαίνεται ούτε στο συγκεκριμένο βίντεο) και ως εκ τούτου ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, με τον εισαγγελέα να ζητάει όμως προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό.

Η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων ασχολείται προσωπικά με το περιστατικό και απευθύνει έκκληση μέσω του zougla.gr να παρουσιαστεί αυτόπτες μάρτυρες και να καταθέσουν εναντίον του δράστη, προκειμένου να κινηθεί η δίωξη από τις Αρχές.

Πάντως, κάποιοι μάρτυρες μιλώντας σε άλλα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το... σκυλί τελικά έπεσε μόνο του (!).

Όσον αφορά στην κατάσταση του τετράποδου, αυτή χαρακτηρίζεται σταθερή, ενώ το ίδιο φέρει τραύματα στα πόδια και στα δόντια. Τη Τρίτη αναμένεται να χειρουργηθεί και για το σκοπό αυτό υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός διαθέσιμος στο διαδίκτυο για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στα έξοδα νοσηλείας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόμος περί Κακοποίησης Ζώων προβλέπει ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και πρόστιμο έως 30.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος, Σωτήρης Σκουλούδης

www.zougla.gr

 

Προβλήθηκε 31912 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.